woensdag 30 november 2016

0543



.
WOENSDAG  30  NOVEMBER 2016
H. ANDRIES, H. TUDUAL
*
Sint-Andries brengt den vries
Sint-Elooi de dooi
*
3873 - DE NIEUWE VLAAMSE ARROGANTIE IS WIE ZE IS       
*
Peter De Roover in de studio van 'Terzake'. ©VRT
D’Één geeft zich bloot, d’Ander niet.
*
Vroeger herkende men de rovers aan de messen die ze tussen de tanden droegen. Is een slechte gewoonte die ze noodgedwongen hebben moeten afleren. Om die te vervangen door hun optredens voor den TeeVee. En geef toe: van klein tot groot, ze hebben er een handje van weg. Ons Ma zou daarvan gezegd hebben, dat ze van de soort zijn die hun gevoeg in de kerk doen, en de schuld daarna op de heiligenbeelden te steken. Geen centiem verschil meer met Wilfried Martens.
Meisjes en jongens: hebde da gezien hoe De Roover de show stal binst we d’er allemaal zaten op te kijken? In Terzake? Nikke nie, en da’s maar goed ook. Want dat scharminkel verpest continu mijn goed humeur zo gauw hij nog maar in m’n geburen komt.  Vandaar onderhavige reactie. Om weer met mezelf in het reine te komen.
Want deze man is gewoon zijn eigen ondergang. Het is dus geen toeval dat hij in de politiek is terecht gekomen: het zal voor de samenleving geen groot verlies zijn als dergelijke figuren daar met een korte lichtflits aan hun eigen horizon verdwijnen.  Want het is namelijk zo, dat zijn partij bulkt van dergelijke ik-elementen. Die besmetten er gewoon elkaar!
En ja, die denken zich zelfs alles te kunnen permitteren… Is een beetje eigen aan mensen zonder principes. Veel beloven en weinig geven, dat doet de zotten in vrede leven.
Enfin, de dag komt – is zelfs zeer nabij – dat konkelfoezerij op den TeeVee niet meer zal kunnen, omdat niemand nog naar die mensen luistert..  Het is een soort arbeidsgeraleteerde burn-out die op het lijf is geschreven van de kleurpartijen en hun derivaten.

Peter De Roover: "Geen samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang"

N-VA wil niet samenwerken met het Vlaams Belang. Dat heeft fractieleider in de Kamer Peter De Roover vanavond gezegd in Terzake. "De voorbije weken hebben we nog maar eens gezien waarom we een probleem hebben om met die partij een beleid te voeren", klinkt het.
Een eventuele samenwerking tussen beide partijen kwam vorige week ter sprake toen N-VA'er Theo Francken in De afspraak liet verstaan dat de N-VA tegen het cordon sanitair is maar dat besturen met Filip Dewinter onmogelijk is. Dewinter liet daarop meteen weten dat hij zijn partijkaart in dat geval gerust wou inleveren.
Niet nodig, vindt Peter De Roover. Een eventuele samenwerking is volgens hem vooral "een vraag die het Vlaams Belang heel graag oprakelt om zich weer in het middelpunt van het politieke debat te katapulteren. Ik kan me voorstellen dat ze dat leuker vinden dan discussies over Gouden Dageraad."
Maar besturen met de partij is op dit moment niet mogelijk, aldus De Roover. "Als je merkt dat zelfs Marine Le Pen in Frankrijk problemen heeft met Filip Dewinter, moet je niet vragen waarom wij een inhoudelijk probleem hebben met die partij."

Of samenwerken in de toekomst wel mogelijk wordt, kan De Roover niet zeggen. "Maar vandaag staan we waar we vandaag staan. Dat is klaar en duidelijk."
*
Het steekt natuurlijk als een lastige maeer dat het Vlaams Belang de appetijt van de gewone man heeft weggekaapt. Iedereen ziet dat Coburgia een land is dat niet ‘werkt’ omdat de ene kant van de Bevolking moet werken om de andere kant, die niet werkt, een zalig leven te kunnen geven.
Daar zwaait men met de Marchall-bloemkes die in Vlaanderen aan de bomen groeien.
Sè, daar gaan die NV Arroganten nu eens wat aan doen. Ja, heel zeker. Als ze ooit eens vijf minuten tijd hebben en niet constant zo  moe zijn. Zeker weten: als de Vlaams Belangers toch eens konden stoppen met hen zo op te jagen. Coburgia die moet nog een eeuwigheid mee. Een eeuwigheid mee…



Geen opmerkingen: