zaterdag 12 november 2016

3815
.
Zaterdag  12 november 2016
H. Lieven, H. Josafat
Drie konijntjes zijn al spelende met een poot in een strop blijven hangen en, hoe ze zich ook weren, ’t lukt hen niet om die weer los te krijgen.  Zegt één van die drie: “Als ze ons vinden, zijn we gezien.  Laten we die poot afbijten, zo kunnen we nog op drie poten wegvluchten.”  Ze bijten alle drie een poot af en lopen zo snel ze kunnen weg maar de derde is nog altijd aan ’t bijten als de anderen terug komen om te zien waar hij blijft.  “Waarom blijft ge toch hangen?” vraagt één der ontsnapte konijntjes, “straks komt de stroper er aan en hij zal u te pakken hebben.” – “Wel,” antwoordt het derde konijntje verdrietig, “’t wil maar niet lukken.  Ik heb nu al drie poten afgebeten en ik zit nog altijd vast.”.  Dat zijn toeren hé en dat gebeurt doorgaans niet met de slimme!
*
3815 - BINNEN DE 24 UUR VERSE PLATTE BROODJES AAN HUIS GELEVERD BIJ TRUMP VAN DE KANT DER PROGRESSIEVEN  
Magathma Ghandi
*
  ‘First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win’

Dat is een wijsheid van Magathma Ghandi (1839-1948) voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Maar de man moest toch zijn optreden bekopen die 30ste Januari 1948, toen een extremistische moordenaarshand hem velde. Het is een wijsheid die ik afkeek bij Guvaal, die het terecht toepaste op Trump. Hopelijk niet tot en met het wel bittere einde van deze grote Indische Staatsman.
Maar dat vooraanstaande ‘Democraten’ subito presto de pretentie etaleren, om toch met Trump te willen samenwerken op hun condities, da’s er wel een brug te ver. Het tekent de Slinkxe progressieve meute ten voeten uit: nooit willen aanvaarden dat een ander op diens eigen manier zou lukken, daar waar zij zelf jarenlang zonder resultaat in de modder geploeterd hebben.
O by the way, de mosterd voor dit stukje heb ik toch wel weer gehaald bij de vroegere AVV-VVK krant.  In de hoop dat erdoor (die platbroekerij) nog meer lezers verliezen.
Ja, Ma, gij hebt me geleerd niemands brood af te pakken, als je dat brood ook niet geven. Da’s mooi, hoor. Maar tegen die van De Schandaard helpt dat niet. Die horen niet, dus moeten ze voelen.
*


Bernie Sanders wil samenwerken met Trump om leven van arbeidersgezinnen te verbeteren
Bron: AFP/BELGA
*
Bernie Sanders wil samenwerken met Trump om leven van arbeidersgezinnen te verbeteren
 ‘Indien Donald Trump ernstig is over het uitvoeren van zijn beleidspunten om het leven van de werkende gezinnen te verbeteren, zijn ikzelf en andere progressieven bereid om met hem samen te werken.’ Zo reageert de voormalige Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders woensdag op de overwinning van de Republikein Trump bij de presidentsverkiezing.
‘Als hij racistische, seksistische, xenofobische beleidspunten nastreeft en beleidspunten die nefast zijn voor het milieu, zullen we ons echter hevig tegen hem verzetten.’
‘Donald Trump speelde in op de woede van een kleiner wordende middenklasse die het economische, politieke en mediatieke establishment beu is’, schrijft Sanders nog in een mededeling die werd verspreid door de Amerikaanse media. ‘Mensen zijn het beu om langer te werken voor minder geld en dat ze geen hoger onderwijs voor hun kinderen kunnen betalen. Ze zijn het beu om te zien dat goedbetaalde jobs naar China of andere lageloonlanden gaan en dat miljardairs geen belastingen betalen, terwijl de rijken steeds rijker worden.’
De zelfverklaarde socialist Sanders, die had opgeroepen tot een sociale revolutie in de Verenigde Staten, had sinds zijn nederlaag bij de Democratische voorverkiezingen opgeroepen te stemmen voor zijn partijgenote Hillary Clinton en zich te verzetten tegen de ‘demagoog’ Donald Trump.
‘Gefrustreerd’
Elizabeth Warren, een andere vooraanstaande figuur van de linkse vleugel van de Democraten, verklaarde woensdag dat ze ‘gefrustreerd’ is dat de Democraten de verkiezingen verloren hebben. ‘De verkozen president Donald Trump heeft beloofd om de economie te herstellen voor de werkende gezinnen, en ik bied hem dan ook aan om onze onenigheden naast ons neer te leggen en met hem samen te werken om dat doel te bereiken’, zei ze ook in een persbericht aan de krant Boston Globe.
*

Ach man! Goed geprobeerd van die Bernie Sanders: pootjes willen geen om beter te kunnen bijten…. in de lage rug, daar waar de ruggengraat van naam verandert.
We zullen het nog meemaken ook, dat de EU-Potentaten dat ook proberen bij den Donald. Want het gaat om hun vel. En vooral om hun portemonnee.
Zelfs de NAVO wordt een overbodige luxe, want de Grote Beer, de denkbeeldige vijand gromt ook van welbehagen, nu de oorlogsstokers van het toneel zijn verdwenen. Als Goede Gids mogen we gerust Vàclav Klaus, Victor Orban, en andere ‘Oostbloklanden’ volgen: die gaan zeker niet als ezels nogmaals vallen over dezelfde steen van het Goddeloos Communisme. Die hebben hun les geleerd! En vooral: ze hebben het overleefd. Hun veerkracht strekt zelf de rest van Europa tot voorbeeld.
Nu met vertrouwen de steile opgang van het FPÖ in Oostenrijk volgen. Vervolgens bewonderend toekijken hoe in Frankrijk ’n Vrouw  als President wordt verkozen. Dan zien hoe de zaken in Scotland, in Catalonië, in Baskenland, verlopen. Hoe dan, samen met de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden mogen beleven dat de vakbonden buiten de Wet worden gesteld.
Meisjes en Jongens, God-nog-aan-toe, wat heeft die éne Amerikaan de kaarten mooi door elkaar geschud!


Geen opmerkingen: