woensdag 30 november 2016

3877



.
DONDERDAG  1  DECEMBER 2016
DECEMBER : JOEL-OF MIDWINTERMAAND
Brengt december kou en sneeuw in ’t land,
Dan groeit er koren zelfs op ’t zand!
3877 - EEN DISCUSSIE ONDER LOZERS       

Dedecker en Eeckhout in debat
Jean-Marie Dedecker en Bart Eeckhout. ©Belga/Wouter Van Vooren
**
Sorry, beste JMDD, ik vind U nog altijd zeer sympathiek. Of liever, Uw inzichten zijn mij al jaren een balsem voor mijn gekwetste ziel. U zegt de dingen altijd poedelnaakt, en dat siert U. Maar het maakt U niet geliefd bij ‘de Bazen’…. Wel bij het gewone volk, maar dat is blijkbaar te laf om U te volgen.  Soit: U zit nu, net als de Vlaams Belangers, gevangen in een kooitje, waar ge zult hangen. Fluiten mag, maar niet iets mag zeggen.
Sorry, beste kerel naar mijn hart, maar U bent niet de meest geschikte bron om naar te verwijzen. En wat geldt voor de eerste, geldt bij definitie nog meer voor de tweede, de bij uitstek luidste bel voor Linx, linxen en Linxt. Goed gevooisd, dat wel, maar o zo obstinaat verblind door Hamer en Sikkel, de symbolen uit een verschrikkelijk verleden.
Neen, vriend Bart, U moet kiezen. Ofwel Uw viool aan de wilgen hangen, ofwel toegeven dat U zich vergist hebt. Twijfel niet, er is niet veel tijd meer beschikbaar.
En dan is er nog iets dat jullie scheidt: de leeftijdskloof. De Linxe Rakker herkent men van een uur ver tegen wind, de Wijze Oude Uil ook. Liefst ik als jonge man, het uitzicht gehad hebben van Bartjen ons Ma zou me een draai om m’n oren hebben gegeven. Ik had zò niet eens mogen buiten komen. Nu is het zò, dat zowel JMDD als die van het Vlaams Belang het meest opvallen door hun deftige levensstijl. Een manier van spreken –en van inhoud – die me doet denken aan Donalds Trump in Amerika. In vrijetijds kledij proberen de mensen te overtuigen is misschien wel sympathiek voor jonge mensen, maar dat is dan de stijl van zij die onervarenheid mengen met stoer-doenderij. Ook dàt, beste  opiniemaker, is voltooid verleden tijd.
Dat gezegd zijnde, Waarde Heren, geef ik U hieronder het woord. Na toch nog eens de H. Augustinus, Kerkleraar te hebben geciteerd: het besef gezondigd te hebben, is het begin van het berouw. En ja, dat klinkt jullie misschien wat ‘Paaps’ in de oren, maar ’t is de waarheid. Juist lijk dat mest, al is ’t geen heiligheid, de ziel is van de landbouw…

Jean-Marie Dedecker over verrechtsing van Europa: "Links heeft niet geluisterd"

Angela Merkel is de laatste beschermvrouw van de liberale democratie die we in het westen zo lang als vanzelfsprekend beschouwd hebben, schrijft opiniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout vandaag in zijn standpunt. In het online VTM-programma De Meulemeester in debat ging hij vanmiddag met Jean Marie Dedecker (LDD) in debat over de verrechtsing in Europa.
hoofdredacteur De Morgen

"Zo ver is dus het gekomen", zegt Eeckhout. "Twee jaar geleden was Angela Merkel nog de postergirl van de N-VA omdat ze de stoute Grieken de les las. Vandaag moet je vaststellen dat heel progressief Europa hoopt dat ze met een genereuze score wordt herkozen." Links Europa is fors terrein aan het verliezen. "Kijk naar de brexit, en naar Frankrijk waar de kiezer wellicht de keuze krijgt tussen een extreemrechtse en een Thatcher-achtige kandidaat."
Volgens Jean-Marie Dedecker hoeft dat niet te verbazen. "Zelfs Merkel zelf begint in te zien dat ze bedreigd wordt door haar 'Wir schaffen das'. Ik heb 'Wir schaffen das' van dichtbij meegemaakt", zegt hij, verwijzend naar zijn deelname aan het VIER-programma Terug naar eigen land, waarin hij samen met vijf andere BV's de vluchtelingenroute aflegde. "In het kleinste hutje weet men ginder dat Merkel dat gezegd heeft. En dan beginnen de problemen pas."
Laatste strohalm
Maar volgens Eeckhout is de verrechtsing van Europa deels ook de verantwoordelijkheid van de mislukking van links. "In Frankrijk zie je bijvoorbeeld dat twaalf kandidaten op elkaars kop aan het kloppen zijn. Bij ons valt het nog mee, maar ook hier zie je dat de PS, de grootste linkse partij van het land, bedreigd wordt. En dat de centrumpartijen de laatste strohalm zijn geworden voor links."
"Links heeft niet geluisterd naar zijn kiespubliek", meent Dedecker. "Hun godsdienst wordt bedreigd, en als je er iets over zegt ben je een racist of een islamofoob. Hoeveel letters zijn er verspild aan het debat over zwarte piet? Dat is de cultuurbedreiging van de mens. En de mensen nemen weerwraak in het stemhok."
"Het zou me met blijdschap moeten stemmen", gaat Dedecker verder, "maar het huidige beleid wordt meer en meer een ontgoocheling. Het gaat niet alleen om het migratiedebat, maar ook om het gebrek aan verwezenlijkingen. Er ontstaat een gevoel dat de welvaartsstaat wordt opgegeten. De mensen moeten de taxshift voelen in hun beurs, maar dat gebeurt niet want die wordt opgegeten door allerlei andere taksen."

En het gaat nog erger worden, voorspelt Bart Eeckhout. "We zien allemaal dat de begroting ondermaats scoort. De echte kosten van de taxshift moeten nog verrekend worden. Dat gaat over minstens 6 miljard extra."
*
Net zoals het geen schande is te bevestigen dat de tegenpartij (grotendeels) gelijk heeft, is het geen schande zich daarnaar te gedragen. Soldaten aan het front doen dat ook als ze zien dat verder verweer nutteloos is. Er is zelfs meer (voor zover een oorlog menselijk kan zijn): volgens de Conventie van Génève wordt de verslagen vijand met respect behandeld. Alleen wilde volks-stammen en de islam zijn anders. Die blijven doden, het is hun natuur. En als er geen vijanden meer over zijn, doden ze elkaar….
Linx geeft dus toe grandioos mislukt te zijn. Da’s al iets. Maar dat zijn slechts woorden, en ze komen juist (de laatste 50 jaar) uit een voor hen vernietigende periode waar ze alleen maar woorden hebben gepresteerd. Voordien waren er ook mooie woorden, maar de daden waren onvergefelijk. Cfr  de USSR en de Nazi’s.
Met de opkomst heden ten dag van een mondige bevolking, is het punt van ‘no return’ bereikt. De klok kan immers nooit teruggedraaid worden, zonder te breken.
Wat blijft er dus over, buiten jullie hartelijk welkom te heten? Kom dus binnen, en zet U wat. Blaas even uit bij een kopje troost, en dan vliegen we er samen in. In heel Europa. Allen voor één, en één voor allen.


Geen opmerkingen: