maandag 28 november 2016

3868



.
MAANDAG 28 NOVEMBER 2016
H. BERTUINUS VAN MALONNE, H. JACOBUS DE MACHIA
*
3868 - HET MOORDENAARSGEWELD VAN SYRIË VERZET ZICH NAAR VLAANDEREN EN OMSTREKEN        
Adventskrans
*

Heeft er ergens iemand in de Pers gehoord of gelezen dat de Christelijke Advents-vasten gisteren is begonnen? Vier volle weken - vandaar de vier kaarsjes – dat men ‘maar’ éénmaal daags zijn nooddruft mocht nemen. Met uiteraard geen vlees op vrijdag, maar vis. Iedere zondag werd er bij ons thuis een kaars meer aangestoken. Tot, als het dan eindelijk Kerstmis werd, alle vier de kaarsjes mochten branden.  In de hoek van de woonplaats stond heel die tijd al een lege Kerststal, zonder de os en de ezel en zonder de herdertjes. En uiteraard, met nog in de kribbe alleen maar (geschilderd) stro. De beeldekens zelf zaten in een lege schoendoos die we iedere avond even mochten bewonderen voor onze Pa ons, de kleinsten, naar boven droeg.
Maar in die late jaren sedert die tijd, zijn de gebruiken veranderd. Nu moeten we een massa-moordenaar uit Cuba vereren, wordt het Kerstgebeuren een ‘Winterfeest’ en krijgen we video’s opgediend waarin we voor ons leven moeten vrezen.
Ik moet zeggen: het verbetert met de dag. En die verandering gaat recht evenredig met de afbraak van onze Joods-Christelijk-Humanistische waarden. Volgens de Leer van Karl Marx was religie de opium van en voor het Volk. Benieuwd wat de man nu zou uit de duim zou zuigen over de sport, over de festivals, over de zedenverwildering en over de aan de gang zijnde invasie...
*


Kratse Kei-Koppen.
IS voert Belg op in nieuwe video die oproept tot 'lone wolf attacks' in het Westen
video ‘Islamitische Staat’ heeft weer twee video's naar buiten gebracht waarin ze oproept tot terreur in Europa. De eerste is een huiveringwekkende handleiding voor sympathisanten die tot de actie willen overgaan.

Zo wordt in de praktijk getoond hoe een mens het best vermoord kan worden met een mes en demonstreert een IS-terrorist tot in het kleinste detail hoe een bom vervaardigd kan worden met ingrediënten die vrij te koop zijn. Opvallend is dat het woord wordt gevoerd door een IS'er die zich Abu Sulayman Al-Firansi noemt.
Dat is hetzelfde pseudoniem als een Fransman die aangestipt wordt als één van de breinen achter de terreur in Parijs. Volgens sommige bronnen gaat het om Abdelilah Himich, een voormalige soldaat in het Franse vreemdelingenlegioen. Over die identificatie blijft er echter twijfel bestaan en het is ook niet duidelijk of de man in de video dezelfde Abu Sulayman is.
De tweede video voert de daders van recente terreur in Europa als voorbeelden op. Daarbij zijn ogenschijnlijk nieuwe beelden te zien van Najim Laachraoui, de zelfmoordterrorist op Zaventem die ook de bommen voor Parijs zou hebben gemaakt. Hij werd gefilmd in Syrië terwijl hij een gevangene onthoofdde, net zoals in eerdere video's van de meeste daders in Parijs werd getoond.
*
Later leerde ik ‘Het Kindeke Jezus in Vlaanderen’ van Felix Timmermans kennen, en het was precies alsof ik mij daarin herkende.
Het verhaal van die Kerstavonden uit mijn kindertijd was toen dat onze Pa nog leefde. Daarna kwam ik bij Meetje van Eernegem terecht, waar ik, gezeten op haar voetbankje mocht voorlezen bij de ‘Lampe Belge’ uit haar beduimeld misboekje, waaruit ik onthouden heb, dat we smeekten om verlost te worden van’ de woede der Noormannen’. Toen gingen we met z’n allen naar de Middernachtmis naar ’t Dorp, een uur ver te voet door de sneeuw. Ik aan de hand van Meetje, diep weggestopt onder haar kapmantel. Waar het altijd een beetje zurig rook. Noormannen zagen we toen niet, en zelfs ‘dienen smerigen Duits’ was ook al weg.
En nu komt er, lijk ten tijde van de Kerkvervolging, weer een tijd aan dat we verstoken ’n kruisteken zullen moeten slaan, willen we niet opgepakt worden voor het verspreiden van haat en discriminatie.
Had ik nu nog dat beduimeld misboekje van Meetje, ik zou er luidop uit voorlezen dat de verantwoordelijken zwaar zouden gestraft worden. En dat AUB liefste Lieve Vrouwke-van-Vlaanderen de Exodus toch rap mag beginnen. Hoe rapper hoe liever.
*
Het probleem is echter dat de Hemel ons verlaten heeft en dat we dus ons plan zullen moeten trekken. Wat nog wel zal meevallen, zeker, zolang het Vlaams Belang ‘vuist en voet de vane omtrent’ voor ons in de frontlinie staat.
PS:
Er komt schot in de zaak: onze TGV stelt al voorwaarden aan de NV Arrogantie. Te lezen op


Geen opmerkingen: