vrijdag 18 november 2016

3838




Zaterdag  19  november  2016
H. Mechtidis van Hackedorn
3838  - DE STERKE RIJKE NONKEL UIT AMERIKA EN HET VOGELTJE VAN MAEGOOTJE

Régine Mahaux, huisfotografe
*
Margot? Mahaut? Mahaux? Wat al edel, nobels of ander geheim ligt er niet verborgen in iemands afstamming?
Ook bij de zittende president van de USA zullen er ooit nakomelingen zijn die met die naam zullen verder zetten. Maar één ding is ondertussen wel zeker: zelfs helemaal onschuldig, zullen die wel nooit witgewassen zijn.
Die Luiker Juffrouw zou m.i. beter passen in de Galerij de Groten dan de werkloos geworden Graaf Herman Hay Koe. Want al zo lang voor den Donald mogen werken, bewijst dat het mens uit ongeveer hetzelfde hout gesneden moet zijn. Is ze ook een beetje verschuldigd aan haar illustere voorgangster, een zekere Mathilde  d’Artois, gezegd Mahaut d’Artois (1268 - 1329), Prinses uit het Huis der Capetingers, Gravin d’ Artois en erfelijk ‘Pair’ van Frankrijk, Gravin van Bourgogne via haar trouwring, en schoonmoeder van diverse Franse Koningen. Ooit leerden we haar op het scherm kennen door de bloedhaat tussen haar en jaar neef, Robert d’Artois, die als plaatsvervanger van de Franse King der Leliaerts in 1302 sneuvelde op de Groeninge Kouter. Zijne godvruchtige ziel rustte in vrede... Zijn ijverige Tante Mahaut had die wel ondertussen via de gifbeker naar de Hel gestuurd.

*
Dit alles om te zeggen, dat onze Luiker Madonna Mahaux den Donald toch wat beter had moeten voorlichten over ons ’Hellegat’. Feel sorry, old chap, Broekzele is vooral the Capital of Yoerop, en let wat op je woorden de volgende keer. Of er zwaait wat.

Alle gekheid op een stokje. Artikels als dat hierna volgt, lichten ons beter in over de man dan 100.000 kgr bedrukt papier met wat zijn tegenstanders denken van hem.
Goed zo, Margootje. Keep smiling. Maar een grafelijke titel in Coburgia zit er voor jou niet in. En trouwens, ons Mattil dislikes dat U zo’n mooie hoedjes draagt….
*

*
Belgische fotografe van Trump: "Hij ijdel? Ik heb hem nog nooit met een kam gezien"
Bron: Het Laatste Nieuws

Betrokken, creatief en energiek. Maar ijdel? Dat is Donald Trump helemaal niet, zegt zijn Belgische huisfotografe Régine Mahaux vandaag in een interview in Het Laatste Nieuws. "Eenmaal je met Donald aan de slag gaat, tellen alleen de foto's."
Over Donald Trump is de afgelopen maanden heel wat geschreven, maar hoe hij in het echte leven is weten weinigen. Régine Mahaux weet het wel. Op vraag van de Trumps zelf is de Luikse al acht jaar hun fotografe voor covers van People, Vanity Fair en andere glossy's. Ook de persoonlijke foto's van de familie Trump tijdens de kiescampagne waren van haar hand.
"Hij heeft een sterke persoonlijkheid, maar is tegenover mij altijd goedgemutst en genereus", vertelt de Waalse in Het Laatste Nieuws. "Uitermate professioneel. Hij is een drukbezet man en een vat vol energie, maar eenmaal je met hem aan de slag gaat, is hij enorm betrokken. Dan laat hij desnoods zijn gsm een uur aan een stuk rinkelen: het enige wat dan voor hem telt, zijn die foto's. Honderd keer komt hij naar mijn toestel gelopen om te kijken wat goed is en wat niet."
"Maar ijdel? Nee, dat is hij echt niet. Ik heb hem nog nooit met een kam gezien om dat haar weer in de plooi te leggen."
*

 lof dus voor een gedreven man die dus nooit en dus ook nu niet, de gemakkelijkste weg gekozen heeft. Voor het geld of voor de eer moet hij het niet doen, want eer dat een rechtschapen man in de politiek eer behaalt, moet hij al minstens 700  jaar dood  en begraven zijn.
Wat sterker is dan eer of geld, is zoals bij alle vrijheidslievende Grote Leiders, zijn gedrevenheid om er het beste voor iedereen van te maken. Hier geen zucht naar wereldleiderschap, naar verspreiding van de eigen barbaarse ‘eredienst’ over de hele wereld.
Kortom: tot bewijs van het tegendeel is Trump de verpersoonlijking van het gezond nationalisme. Eerst Nonkels eigen kindertjes, en dan pas de neven en de nichtjes.
En zij die dat moedwillig anders uitleggen, begrijpen er ofwel niets van, ofwel hebben die achterbakse bedoelingen.
*

Het historisch betwiste grensgebied aan de Somme (De Zoom) tussen Vlaanderen en Picardie. Slagveld tijdens WO I, want De Poort naar Parijs….
*
Wat zou deze Luiker Margot over dit alles denken ? Misschien in zijn vrije uren eens voorleggen aan den Baas?


Geen opmerkingen: