zondag 13 november 2016

3823



.
.
Maandag  14 november 2016
H. Donatiaan, de patroon van Brugge. 
Hij is er nog altijd niet over dat de Franse sansculotten in de XVIIde eeuw zijn prachtige Romaanse kathedraal op de Burg te Brugge vermassacrd en afgebroken hebben.’

3823 - ALLOCHTONEN GAAN ER UIT   LEVE DE ‘VERRIJKERS’

*
Herbeleef hier hoe DeWinter aan de maskers van het Parlement uitlegt hoe  er een einde is gekomen aan hun eenheidswereld
*
Het ver gezocht en wereldvreemde woord ‘Allochtoon’ gaat er uit. Het maakt plaats voor het veel duidelijkere ‘Verrijker’.  Ja Jan volgende keer nòg beter!

Urbanus van Anus werd jaren geleden aangesproken door ‘De Overheid’ om aan de schooljeugd in de klas de ‘allochtoon’ te gaan voorstellen. Hij was, vertelde hij tot grote hilariteit bij de jeugd, liever een ’autochtoon’ dan een ‘allochtoon’ – omdat hij zoals iedereen toch ook liever als auto-bezitter door het leven ging. Maar het fijne van dat grapje ontging zelfs zijn ‘Opdrachtgevers’… Namelijk dat Urbanus openlijk er van uitging, dat het woord ‘allochtoon’ een duistere bijklank had…
Heerlijke kop, die man….
*
Het woord ‘verrijker’ is neutraal want het werkt in de twee richtingen. Afstaan en opnemen. Dat de statistieken uitwijzen dat 90% van de soort niet werkt zijn wij, de belastingbetaler dus die… verarmen.
Ja Ja, namen noemen….
Maar of het veel helpt, dat de Sint nu de beschikking heeft over ‘Schoorsteenpieten’ moet nog blijken.
*
De ‘Allochtoon’ gaat er uit – ’t Pall. Vindt nog andere voorbeelden van verdwazing. En die zoektocht leidt naar daar waar er altijd problemen opduiken: met het communautaire. Nogal wiedes, want hanen kraaien altijd boven, zelfs als ze op de mesthoop zitten….

U zult hieronder zelfs ontdekken, dat Laurette Mitraillette meer aandacht heeft voor wat bakstenen dan voor de ‘Extreem Rechtse Tornado’ die heel haar partij naar het verleden zal wegspoelen.
Hard tijd dus dat we het slangenmens gevankelijk terugvoeren tot bij haar eigenlijke roots, de Limburgse Gemeente Jeuk, waar ze de jeuk van onder haar oksels kan wegwrijven. Liefst achter tralies tussen de 4 muren waar haar familie nog jaren bak heeft gedaan voor samenwerking met de Duitse Bezetter….
*

*
Allochtoon vaarwel, maar
tellen zullen we blijven doen

De begrippen allochtoon en autochtoon (uit een samenstelling van de Griekse woorden voor ‘elders’(alloch) en ‘klank/taal’ (tónos) moeten na zowat een halve eeuw gebruik uit onze woordenschat worden geschrapt. Dat vinden in Nederland toch de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De begrippen zouden “stigmatiserend en niet meer nauwkeurig genoeg” zijn want die allochtonen (oei, sorry) zijn héél divers en beweeglijk.
Elke zaal een naam
Door de uitbreiding van het federaal parlement naar het Forumgebouw aan de overkant van de Leuvenseweg, wilde men de oude klassieke nummering van de vergaderzalen afschaffen en dus de zes nieuwe vergaderzalen en de resterende drie zalen in het oude
Paleis der Natie vernoemen naar ‘grrrroooote’ Belze politici. Elke partij die vertegenwoordigd is in het Bureau van de Kamer mocht daarbij zijn ‘kandidaat’ voordragen. Maar daar liep het voorspelbaar al van meet af aan mis tussen de Vlaamse en de Franstalige partijen. Zo willen de Franstalige partijen – met de PS op kop – niet vergaderen in een zaal die genoemd zou worden naar een flamingant, zelfs niet van de meest gematigde soort.
Zo schoof N-VA de naam van het Vlaamsgezinde Kamerlid Jan de Laet (1815-1891) naar voor. Het was een flamingant uit de Romantiek en was geen separatist. Hij was een overtuigde democraat en pleitte voor een voorzichtige decentralisatie. Vandaag zeggen we over zo iemand: hij kleurt netjes binnen de Belgische lijntjes. Hoewel hij de eerste praatbarak ker was die de eed in het Nederlands aflegde, ak hij in de Kamer altijd Frans.
Niettemin werkte hij mee aan de eerste taalwetten van 1878. Daarin stond bijvoorbeeld dat staatsambtenaren in Brussel op zijn minst tweetalig moesten zijn. Het was voor PS-furie Laurette Onkelinx niettemin voldoende om er een felle rel over te maken en met theatraal
gedoe zich te verzetten tegen dit voorstel. Het voorstel werd dus van tafel geveegd.
Rel twee met de PS
Ook een voorstel van Open Vld moest eraan geloven. Zij stelden immers voor een zaal te noemen naar Lucienne Herman-Michielsen, een voortrekster van de abortuswet. Ook hier lag de PS dwars, want zij wilden daar de Franstalige pendant uit hun rangen aan toevoegen: Roger Lallemand.
De zaal moest dus heten: de ‘Lucienne Herman-Michielsen – Roger Lallemand’-zaal. Daarmee zou deze zaal de bedenkelijke eer krijgen van de langste en meest onuitspreekbare naam ooit te krijgen. Uiteindelijk geraakte men het erover eens dat dit soort ‘compromissen’ tot niks leidt en alleen maar op de lachspieren zou werken. Niet dus.
Titanenstrijd
Het gepalaver zou nog wekenlang duren. Uiteindelijk werd dan maar van koers gewijzigd en besloot men om de zalen niet langer naar Belgische politici, maar naar ‘grote Belgen’ te noemen. Die zouden neutraler zijn en gemakkelijker aanvaardbaar. Maar er moest dan wel rekening mee gehouden worden dat er ook een quotum vrouwen bij zou zijn en dat Vlamingen en Franstaligen evenwichtig aan bod zouden komen.
(wordt vervolgd)
*
In afwachting van hun asiel in het Land van Herkomst, moeten we dus leven met het woord ’verrijkers’.
Maar dat woord komt, hoe men het ook draait of keert, uit de Slinkse stal.
Men weze dus gewaarschuwd, want de eerste socialist die iets brengt i.p.v. iets haalt, moet nog geboren worden…. Verlies dus niet te gauw dat spreekwoord over die preek, de boer, de vos en de ganzen.
En hou daarbij vooral het gedrag in de gaten van de ARCO-dieven, de dag dat ze van die 800.000 ‘spaarders’ de rekening gepresenteerd krijgen….


En o ja, voor ik het vergeet: laat voor Uw kleinkinderen op een veilige plaats de beschrijving der opperste bestuurskwaliteiten van de huidige EU-Potentaten na (anders zullen ze U niet geloven) dat wie geld leende bij de Bank, daar nog geld bovenop kreeg…. De Sansculotten leerden ons jaren geleden kennis maken met waardeloos papieren geld, de welgeklede EU-Bazen doen dat over met harde Euro ’s.

Geen opmerkingen: