vrijdag 4 november 2016

3792


.
VRIJDAG 4 NOVEMBER 2016
H. Carolus Borromeo,
H. Emmeri,
Z. Adolf Kolping

3792 - HIER ZIJN WE DAN TERUG: DE AARDE DRAAIT WEER BETER
(4ste Vervolg)

Hier volgt nu de slentertocht door de gebeurtenissen van die dagen. ’n Beetje een ontlading, als U wilt. De kleine persoonlijke probleempjes weer tot hun normale proportie laten verkleinen, en de echt Grote Problemen weer tot hun normaal volume laten rijzen. Alles een beetje relativeren, zoals dat heet.
Ik moet toegeven: Vlaanderen is een heerlijk land, maar aan de overkant der Alpen vinden wij zo geen problemen op onze weg. Daar zijn de dagen, ‘net als in het huis mijns vaders, veel trager’… ‘Ik ben geboren uit zonnegloren en een zucht van de ziedende zee’.
Weet U, iedere morgen daar open ik mijn computer met een heel simpel beeld dat het hele scherm vult: tussen zee en land, een  zwerm gemartelde rotsen. Het houvast moeten we dus vinden in onze eigen kop.
O Dio mio!!!

Allez, dan zijn we weer weg.
*

Reeds een volle week weg van huis, van de zon en van de trouwe viervoeters… Ik kan daar alleen maar aan toevoegen dat de hele voorbije week ook geen sinecure is geweest qua bewegingscomfort. Moet U horen: door het goede leven weer wat aan volume gewonnen door al dat zalig niets doen, was mijn broeksband te nauw geworden en van ’t Vrouwtje moest ik zo nodig die paar nieuwe schoenen aandoen. Gevolg: opgespannen als een te dikke worst en pijnlijke voeten. Ga zo maar eens joviaal zitten doen bij vrienden en maten! De goede luim was er meteen van af. En dan die regen! Zeikend en lekkend van links naar rechts. Wij, bedorven door dat veel betere klimaat, die dan moeten meemaken hoe ’t Walenpaïs met dat Vrijhandels Verdrag op die manier ook de Vlamingen te kakken zet. Van pretentie gesproken!
En ja, zo worden onze Slimme Grote Leiders weer eens voor het blok gezet: vooral in eetwaren, een miljardenzaak voor Canadezen die lak hebben aan al die vele regels en regeltjes die de onzen ons opleggen. En ja, Vlaanderen zal voor 95% profiteren van de 300-400 miljard meer uitvoer van landbouwproducten naar overzee, maar met wat al meer zullen we aan invoer mee opgezadeld zitten?
Zullen de regelneven in Europa, inzonderheid bij ons, nu met beschaamde kaken bakzeil halen? En wat als diezelfde vrijhandelszone straks ook zal gelden tegenover de cowboys uit het grote en machtige Amerika? Zullen de pakbonden het weer aansturen op staken? Of zullen ze hun pijlen richten op de pakjesdiensten en de E-Commerce omdat die hun omzet draaien zonder pakbondsinspraak?
En wat hoor ik daar, half in slaap bij het laat-avondjournaal bij de VTM? De Russische oorlogsvloot is in het Kanaal voor de Vlaamse kunt, onderweg naar de Mare Nostrum, aan onze achterdeur! Hoy, beste vriend Poetin, een beetje uitkijken, hé! Ons huis staat open en bloot tussen de Toscaanse heuvels en als Uw piloten even brokkenmakers zijn als die van ons in Aleppo, dan mogen we gedonder verwachten.

Ondertussen zinkt den Donald, als we onze brokken-hoernalisten mogen geloven, steeds verder weg in de peilingen. Hij zou dus blijkbaar zijn eigen kansen verkwanseld hebben. En dus komen er geen zwarte, maar van bloed druipende wolken op ons af. Het oude Vasteland wordt, na de mislukte Germanisering, het experiment van de totale her-uitvinding van de mensheid.
Van de zakenvrienden hier horen we ondertussen een ronk net alsof de uitvoer naar Rusland hen minder interesseert. Ze kijken veel  verder vooruit naar andere landen. Waar er, met alle negatieve gevolgen voor de tewerkstelling, uitgekeken wordt om de productie te verkassen.
Dat kleine meisje, in mijn tijd haar overleden vaders sprookjesprinses, is nu een flinke zakenvrouw geworden die meer in het vliegtuig zit dan aan haar keukentafel.
PS
In de Antwerpse uitgeverswereld werd mij spontaan gratis een halve bibliotheek e-lectuur aangeboden. Overschot van een of ander experiment. Mooi meegenomen, daar niet van.
PS II
Om eigen  Vrije Burgers in eigen land toegang te geven tot de Tempel van onze Vrijheid, het Vlaams Parlement, dienden we langs ondergrondse krochten via die ene beveiligde toegang, het gelijkvloers te bereiken. Beveiliging heet zoiets, zodat de Vrijheid niet zou uitbreken, of eerder beveiliging tegen het gevaar van buiten-af? Maar neen, zo werd uitgelegd, dat was voor onze persoonlijke veiligheid, want de vijandelijke terreur kon ieder ogenblik toeslaan. Pas de laatste tijd, en dan nog met mondjesmaat werd daar iets tegen ondernomen, uit vrees de globalisatie tegen te gaan en op die manier in een veel te vroeg stadium het woord burgeroorlog te hebben doen aanvinken. Dat is pas iets voor na de installatie in Amerika van de O’Bala Care II. Ondertussen doen we voort met het volk dat we zijn.
PS III
De gemiddelde ouderdom van vrienden en bekenden die we hier zien ligt, zo stellen we vast, is hoog. Nogal wiedes, want we zijn zelf van de jongsten niet meer. In Ieper zagen we reeds de 1ste  maandag onze oudste schoonzus (92) terug. Nog steeds als altijd: gewoon ons Maria, onverwoestbaar zo te zien. Maar dat bleek al gauw niet te kloppen. Neen, ze was al lang niet meer de jonge spring-in-‘t-veld te zijn dat ons op het netvlies stond gegrift.
In Zonnebeke zijn we niet geraakt, die dag, om de ontdekking van de eeuw (!) te gaan zien: de 100 jaar oude schuilplaats onder de grond om de 4-jarige frontoorlog te overleven. Die ligt nog altijd via kilometer mollengangen niet alleen 40 meter onder de grond, maar ook precies onder de kerk waar Berten Pil (zie Google) ligt begraven. Deze kerk was na de oorlog op die plek gebouwd, omdat daar, werd gevogel-pikt, het oude dorpsplein moest geweest zijn, letterlijk en figuurlijk de kom van de Gemeente. Heel de wijde omgeving was immers één grote bomput vol soldaten-lijken en verlaten oorlogsmateriaal. Erger dan de beelden die we nu van Syrië zien. Op die plek, sneuvelden 4 jaar lang honderdduizenden jonge mannen van over de hele wereld omdat twee wereldmachten daar tegen elkaar bleven bonken. Samen met de buurgemeente Passendale krijgt U op Google  de meest verhelderende details over Tyne Cot (’t hennenkot = kippenhok), the Ypres Salient (de Ieperse uitvalsbasis) en de Broodseinde, het kruispunt met de nog altijd bestaande Herberg met die naam, overbekend in bijna elke Australische familie waar er gesneuvelde familieleden worden herdacht.
Ach ja, nu lokken al die dingen, nog veel meer als toen ik daar in korte broek rondliep, dagelijks vele duizenden ramptoeristen. Iets wat de spijtige illustratie is, dat de ene zijn dood de andere zijn brood is. De streek gutst en museumt zich slapend rijk, erger dan in het Poolse Auschwitz waar slechts enkele miljoenen slachtoffers vielen. En weet U (ja, U weet weet het, maar U vergeet het altijd weer, dat bewijzen de om de 4-5 jaar gehouden verkiezingen telkens weer)
Er komen, met de Clinton Clan eenmaal aan de knoppen, nog veel ergere verschrikkingen op ons af. En dat weeral eens onder de deskundige ervaring van onze Oosterburen. Na Willem I, de Duitse Kaiser van ’14-’18, na Adolf Hitler, de Reichsfürer aller Germanen van ’40-‘45, is daar nu Die Märkalina, de Duitse Bondskanselier, die, in opdracht en met de steun van Amerika, het Oude Avondland ter beschikking stelt van de Islam en de Nieuwe Wereld Orde.
Paul Magnette, de Waalse kemphaan, komt voortaan als de W.C. (Wallon Connu) glansrijk als gladiator uit de arena na zijn strijd tegen de Machtigen der Aarde. Maar als het Vlaamse Volk, hutje bij mutje bijeen gespaard, monumenten bouwt, met teksten die smeken ‘No more War’ – ‘Niemals wieder Kreig’ – ‘Nooit meer Oorlog’, dan worden die gedynamiteerd  door het Coburger Establishment. Of ze worden de twistappel tussen de erfgenamen van de Helden van de IJzer en hun imitatoren die omwille van het smeer, likken de Lakense kandeleer.
Donald Trump wordt straks Donald Dump en het Vlaamse volk…. Ja, dat Vlaamse Volk. Zal het deze keer, als van ouds weer, met de blik op oneindig, het lot werpen op dezelfde Criminele misleiders die van de C van Christelijk in hun naam, na het ARCO-schandaal, de C van crimineel hebben gemaakt, gesteund door de Marxisten, zot gedraaide halve, hele, of groen van jalousie meelopers met de Waalse Haan die maar niet wil inzien best niet meer te kraaien om boven, maar te leren werken.
Of zal dat Vlaamse Volk, de oude glorie en het oud welzijn indachtig, zijn vertrouwen schenken aan de Partij der Rechtlijnigen van het Vlaams Belang? Die Partij heeft de nodige door de wol geverfde Leiders die niet willen regeren omwille van het smeer, maar omwille van hun idealen.
Laat het Volk, indachtig wat die ene Waalse Haan op z’n eentje  heeft gedaan, hun vertrouwen geven aan de machtige TVG-trein die in sneltreinvaart door de peilingen raast. Laat ons de twijfelaars en de naäpers overtuigen om aan dezelfde koord te trekken. Laat ons werken voor de Godsvrede, zoals de Ijzerhelden ons hebben voorgedaan. Neen, deze keer geen hoge torens boven hun crypten, maar een Regering van Vlaamse houwe trouwe. Veni, vedi, vinci: overwinnen. Net lijk Julius Césaar, verdelen we de buit wel als we in Rome terug zijn. Zijn triomferende legioenen oogsten hun lof in de straten van Rome, onze mensen zullen samen met de juiste internationale vrienden die we deze keer zelf zullen mogen kiezen, in de eogen straten van vreugde dansen. Onze handel zal floreren als nooit tevoren en samen met de welvaart (en de zegen van Hierboven) zal Vlaanderen zijn rechtmatige plaats in de vaart der volkeren kunnen claimen.
Als toch, om de Liefde Gods, de teerlingen gunstig rollen in Amerika. Wat, zoals we ieder uur meemaken, nog zo simpel niet is.


Geen opmerkingen: