dinsdag 1 november 2016

3790



.
Dinsdag 1 november 2016
Slachtmaand
Hoogdag Allerheiligen
 
Een zee van bloemen voor al onze Geliefden in het Vaderland.
3790 - HIER ZIJN WE DAN TERUG: DE AARDE DRAAIT WEER BETER
(1ste Vervolg)


Hieronder hernemen wij onze Reis door Vlaanderen van 14 tot 28 oktober 2016. Er was veel te doen en we ontmoetten er in de eerste plaats onszelf in de miserie van onze meest geliefde  familieleden. Maar we konden ons ook herbronnen aan de kern der dingen daar. We hoorden Vàclav Klaus,  en dachten de link te kunnen leggen met die andere gedreven Grootheid,
Dr. Aug. Vermeylen (1872-1945).
Deze was o.a. Hoogleraar Geschiedenis en Letterkunde, de 1ste Rector van d
e vernederlandste Gentse Universiteit (1930-1945), maar ook Socialistisch Senator (1921-1945). Hij was dus van vooroorlogse kwaliteit, en aldus de laatste respectabele vertegenwoordiger van de clubje dat achteraf (buiten hier en daar een uitzondering) alleen nog voor het eigen persoontje opkwam. Waardoor de idealen van de brede fundamenteel goede Sociale Beweging blijkbaar door het barbaarse Marxisme werden gejaapt.
Van Dr. Aug. Vermeylen moeten we vooral onthouden: 

Hij verdedigde de visie dat de toekomst van Vlaanderen in Europees verband gezien moet worden en gebouwd moest zijn op culturele en economische krachten. Dit standpunt is kernachtig samengevat in de laatste zinnen uit zijn essay Vlaamsche en Europeesche Beweging (1900): Om iets te zijn moeten we Vlamingen zijn. Wij willen Vlamingen zijn om Europeeërs te worden”
Waarom ik op vandaag, Dodendag, hierbij aan Paul Magnette, de Minister-President van een van de 3 Franstalige Lilliput-Regerinkjes moet denken, is me niet heel duidelijk. Ik had liever gedacht aan BDW, 1ste Vlaming en net als Vermeylen, half-socialist, Historicus van Opleiding, het Genie der NV-A, die van Niet Van Achteren.


Dinsdag 18/10

Het Vlaams Parlement. De Zuilenzaal
 
De Tempel. Hartje 1000-Broekzele. Leuvenseweg, 86, Het Heiligdom waar onze duur bevochten vrijheid, ons hoogste goed, de Vrijheid van Spreken gestalte geeft. Of toch verondersteld wordt gestalte te geven….
Ja, toch in ieder geval op die avond van 18 oktober 2016, toen we daar waren om Vàclac Klaus, die Tsjechische Willem Tell, te horen. Die was daar op uitnodiging van die andere helden van de vrijheid, de klappers van het Vlaams Belang.
Moet U horen!
Daar, in Vlaanderens ‘Beste Kamer’, het Vlaams Parlement, daar moet hèt ook ooit gebeuren!!! 
‘Hèt, dat is de inlossing van de belofte van een zeker Staatshoofd aan de Vlamingen, toen het oorlog werd in 1914. Als ze goed hun leven voor hem gaven, dan garandeerde hij hen de Gelijkheid in rechten en in de feiten, uiteraard na de Overwinning. Maar nu, meer dan 100 jaar na de overwinning worden de Vlamingen door het andere en minoritaire gedeelte der Coburgers als 2de Rangs Burgers behandeld. Net als in het dierenrijk, willen Hanen inderdaad altijd boven kraaien. Zelfs al hebben die ondertussen geen nagel meer om ergens, U weet wel, aan te krabben.
Dààr moet eens het Heilig Vuur, de vlam der Vrijheid naar buiten slaan om de man en de vrouw in de straat te begeesteren.. En dat moet liefst op de manier zoals voorgetoond door Vàclav Klaus (°1941) in Tsjechië. De Vlaming van vandaag wil Niet Van Achteren staan, maar zoals Aug. Vermeylen (1872-1945) het al zei, vooraan in de Vaart der Volkeren.
We waren daar, in de Leuvenseweg 86  van Broekzele, de ons ontstolen hoofdstad Bruxelabla-bla-bla van de EU.SSR – waarmee, zo wordt ons voorgehouden, we allemaal verheugd en blij zouden moeten zijn. Blij, als Halloween-gekken, in de meest onwaarschijnlijke zin van het woord.

Vooraan in de Zuilenzaal gebeurde het. De vleesgeworden werkelijkheid van de V.V.V., de Voorste Vlaamse Voortrekkers waren daar aanwezig. Met ons allen, de genodigden, als vrienden ondereen. Met de Robin Hood van onze tijd: de vroegere Tsjechische President met op zijn palmares de splitsing van dat andere  artificiële monster, de  Staat Tsjecho-Slowakije, eveneens tegen wil en dank in elkaar gebotst door de Grote Mogendheden.  Waar bovenop, als bezwarende omstandigheid, jaren lang de verstikkende adem van het Marxisme  heeft geblazen.
Heel even kwam bij Gerolf Annemans in diens voorwoordje datzelfde Kremlin ter sprake, in de person van Vladimir Poetin als waarachtige trouwe vriend van Vàclav Klaus. Heel even was het alsof er een lichte huiver van herkenning door de statige Zuilen van deze Zaal trilde.

Enfin, we waren daar allemaal als goede vrienden samen om gretig te luisteren naar de held van de avond. Zelfs had de opvolg-president van de Zwarte Ongelukskater uit Amerika hier kunnen bij zijn om heel veel bij te leren. Want Vàclav Klaus spreekt de wereldtaal van het ogenblik. Ja Ja, het was wel degelijk de taal van Shakespeare, en dus nog altijd geen Esperanto, de taal van de toekomst. Maar dat komt nog. Zodat zelfs de Vlad gewoon zal kunnen meeluisteren, of zelf als co-wereldleider met die van de Overkant van het water, het woord te nemen. Als, ja toch, eens de dag komt dat de Babylonische spraakverwarring tot het verleden zal behoren.
Even huiverde ik. Was dit hier de kiem van het Driemanschap dat straks de hele wereld leidt: de Onbekende Nieuwe Europeaan, de Nieuwe Russische Tsaar, en laatst maar niet in ’t minst, de nieuwe Sterke Man uit het Land van Christoffel Columbus.
En ja, het boek ‘Volksverhuizing’ waarvoor we bijna speciaal uit Italië naar hier waren gekomen, bleek maar een … heel klein boekje te zijn. Qua volume helemaal niet de allures van een Nieuwe Bijbel. Wat de inhoudelijke boodschap wèl was.
Later, als het de leesmachine gepasseerd zal zijn,  meer daarover. Vandaag volstaat het te zeggen, dat de inhoud van aard is om onze Verlichte Grote Geesten weg te blazen naar de achterkant der maan.


Als ik hier de woorden van Dr. Aug Vermeylen in de mond neem, dan ben ik het aan mezelf verplicht ook Dr. Aug. Borms (1878-1946) te vermelden. Die stierf niet in zijn bed, zoals het een goede Socialist betaamt, maar, reeds bijna dood door ontbering, vastgebonden op een stoel, door het vuurpeloton in de Rijkswachtkazerne van Etterbeek vermoord werd.
Een land dat, net als A.H. en Erdogan, stelselmatig zijn eigen inwoners vermoordt!
‘Daar waar men geen kleinheid kan ontwaren‘…. Dat waren de woorden van Prieser-Dichter Cyriel Verschaeve (Alveringhem) toen hij het had over een waterval ergens in duitsland:
De Rijn te Schaffhausen’.
Verschaeve moest wel naar het buitenland vluchten om daar te gaan serven, om niet bij de Repressie officieel vermoord te worden in eigen land.
Willem Tell, William Walace (Schottland), Robin Hood, Aug. Vermeylen, Aug. Borms, Vàclac Klaus, de Partij der Rechtlijningen, de stembus der komende Verkiezingen van de Laatste Kans:  het is één rechte lijn naar de Welvaart voor het Volk, voor Vrijheid, en voor Recht.

PS:
Het Europees ideaal beeld bedoeld door Dr. August Vermeylen is ondertussen, net zoals het Socialistisch Democratisch Ideaal, ook gekidnapt door het Barbaarse Marxisme, deze keer met behulp van de Kromzwaard-mensen. Dit alles onder de deskundige improvisatie van de USA…

Geen opmerkingen: