zondag 13 november 2016

3820.
Zondag  13 november 2016
H. Stanislas Kostha, en H. Margaretha van Schotland
Z. Walter van Utrecht
Silvietje, die van de rapste niet is, loopt uitgelaten een winkel binnen en vraagt een lange haak om het portier van haar auto langs het venster te kunnen openen omdat ze de deur in het slot heeft geslagen terwijl haar sleutel nog in het contact zat.  De winkelier geeft haar zo’n haak en, omdat de operatie ‘slot’ nogal lang duurt, komt hij eens tot bij de wagen kijken om desnoods een handje te hepen.  Tot zijn verbazing ziet hij Silvietje met de haak door een spleet van het venster naar de grendel van het portier hengelen terwijl haar vriendin van binnen in de wagen zit te roepen “Een beetje meer naar links, neeeee... een beetje meer naar rechts…”.
*
3820 - VULGAIRE DISCRIMINATIE: WAAROM SCHOORSTEENPIETEN EN GEEN SCHOOTSTEENMIETEN ?

De ‘Sint’ van de Toekomst?????
*

Herbeleef hier hoe DeWinter aan de maskers van het Parlement uitlegt hoe er een einde is gekomen aan hun eenheidswereld

*
Zwarte' Pieten verdwijnen ook in Vlaanderen
*
Van bij de titel wordt gedecreteerd dat ook in Vlaanderen, net als in Nederland, de neger-gekte heeft toegeslagen. Weg de tradities, weg vooral die geur van heiligheid van die brave Bisschop van Tours, weg de Appeltjes van Oranje, weg de stoomboot helemaal uit Spanje: de Iskal heeft dat niet graag meer, want die denken nu met genoeg te zijn om te beginnen met hun eisen.
Maar omdat ze terecht vrezen dat deze patat toch wat te warm is (93% is tegen bij VTM. Bij VTM!!!) dus verleggen ze het accent naar de huid? Precies alsof die huid belangrijker is dan de hersenen der mensen. Als ze, de wereldverbeteraars, maar hun zin krijgen.
Later, denken ze, zal ook die goedheilig man plaats maken voor de Grote Kalief uit de Grot van Aladin. Tja, Aladin of …, wat maakt het uit.
Dat Zwarten of Bruinen allochtonen zijn, krijgt ook al een andere invulling, alleen wij, Blanken, blijven altijd denigrerend het Blanke Ras.
Dus bestaan er tòch mensenrassen!
Vooral lachwekkend zijn de Nieuwe Pietennamen. Lees en geniet hieronder mee met de verdwaasde wereldburgers.
Ach, die voor altijd beschadigde lieve onschuldige kinderziel en wat een taal-verloederende oppervlakkigheden. Met vooral die knipoog naar die tweede betekenis van het woord ‘poet’….

*
Zwarte' Pieten verdwijnen ook in Vlaanderen
*
De Gezinsbond, de Vlaamse onderwijsnetten, producenten van kinderprogramma's, jeugdtheaters en speelgoedketen Dreamland hebben een 'Pietenpact' ondertekend, waarmee ze zich engageren voor een sinterklaasfeest zonder raciale stereotyperingen. De discussie over Zwarte Piet leidde de afgelopen jaren vaak tot heftige reacties, vooral in Nederland.

Het Pietenpact is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, een culturele organisatie die tot doel heeft de cultuur van de Lage Landen te promoten. De bedoeling van het pact is een oplossing te vinden voor het slepende Sinterklaasprobleem, door Piet te handhaven maar alle racistische verwijzingen te bannen.
Zwarte Piet blijft voor grote verdeeldheid zorgen in Vlaanderen en Nederland, maar talrijke voorbeelden tonen aan dat het anders kan, meent deBuren. De organisatie verwijst naar de roetpieten tijdens de Sinterklaasintocht in Antwerpen en in de film Ay Raymon!, de ongeschminkte Pieten van Nickelodeon en de gouden klimpieten van het Nederlandse warenhuis Bijenkorf.
"DeBuren is voorstander van levendig debat, maar op een bepaald moment wordt het tijd voor compromis en pragmatiek", klinkt het in een persbericht. "Met dit Pietenpact wil deBuren toewerken naar een constructieve en gedragen oplossing."
Het pact zet enkele duidelijke afspraken op een rij. "Het uitgangspunt is dat we Sinterklaas vieren zonder raciale stereotyperingen. Voor de rest is de invulling van het feest vrij: de Sint kiest lekker zelf of hij zonder of met pieten – roet-veeg-pieten, regenboog-pieten, ongeschminkte pieten - jong en oud komt verblijden."
De actie wordt ondersteund door BV's Bart Peeters, Hugo Matthysen en Stijn Coninx en kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en scholen in Vlaanderen en Nederland het Pietenpact digitaal ondertekenen.
*
Ja, nu ons Maggie de medicatie terugbetaalt aan al wie op losbandige wijze uit, in, of op de kast is gekropen, staan er geen remmen meer op het misbruik van pieten. De kindjes kunnen niet vroeg voorgelicht worden over de wenkende onderbroekenlol tegen dat ze het woord ‘gender’ correct kunnen schrijven.

En toch is er een goede kant aan het verhaal: de Hereniging der Vrije Nederlanden is een beetje beter bespreekbaar geworden. Daar moet je ge- ‘deBuren’ voor zijn.

Enne  o ja, zou het echt mogelijk zijn dat de Vlaming en Katholieke Aartsbisschop Jozef DeKesel zijn schapen terugfluit, door er een paar flinke Duitse Herders Honden op af te sturen. Vooral diene Stoute Boef met de zak in. Sinte Nicodemus moet niet ver zoeken: de naam Lieve Boeve staat bovenaan de lijst met kandidaten voor eeuwigdurende verbanning.
Kleine PeS
Vooral die ‘roetpieten’ zijn goddelijk voor kinderen uit die onaanzienlijke rijen ‘woonblokken’ en appartementen in die stadswijken waar vuurtje stoken er niet meer bij is.
 

Geen opmerkingen: