zondag 6 november 2016

3799



.
ZONDAG 6 NOVEMBER 2016
H. Winok,
H. Leonard,
H. Perpetius
‘Als ’t in november ’s morgens broeit,
zeker dat de storm des avonds loeit!”
*
3799 - WAARHEID EN LEUGEN OP RAMKOERS OM DE PEILINGEN VAN DE
EEUW OVER TE NEMEN

Net als in het ‘Nibelungenlied’ van scenario naar scenario sleept het hele verhaal van de  Star & Stripes zich voort. Met effect zowel hier te lande, in Europa, in Amerika, in Aizë en dus over de hele aardbol. Want die hele grote wereld is zo klein geworden als een vroeger Parochiezaaltje op den boerenbuiten.
Als U leest wat hieronder overgenomen werd, weet U precies wat bedoeld wordt met deze inleiding.
Commentaar overbodig.
Van jaren ver verschijnt op deze blog wat ook de meeste mensen denken. Op deze blog wordt o.a. al jaren de infernale combinatie (ja ja in die volgorde) ISlam-USA aangeklaagd en nog van vele jaren voordien was daar de oproep om de aureool van de DM, (toen op sterven na dood), her op te poetsen met een vernieuwde Vlaamse impuls. Eventueel zelfs met een oproep om onder gelijkgezinden de nodige moneten bijeen te scharrelen voor een overname-aanbod om daar de rotte appelen uit de mand te kieperen. Anderen en beteren schijnen dat nu, zo stel ik verheugd vast, uiteindelijk toch gedaan te hebben. Voor mij persoonlijk is daar niet genoeg ruimte, geld en tijd meer voor beschikbaar.
Digitalia dient elke roem over de herbakken gazet in alle nederigheid dus wel zelf te verspreiden, anders doet het niemand. En zie, het mirakel is zich aan het voltrekken. Helemaal buiten mij om. Als uit zichzelf. Terug naar de Eigen Roots. Langzaam maar zeker….
Het is Vlaanderen die uit zijn as herrijst.
Misschien wel dank zij de blogwereld als Guvaal. Samen met het Internet en de digitalisering van de media. Met, vanzelfsprekend, de wierook naar op de eerste plaats E.J. Bron & Vriend Xander van boven de Moerdijk….
*


De stichting zonder winstoogmerk van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, de “Clinton Foundation”, en de islamitische terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) worden uit dezelfde bronnen gefinancierd, aldus de oprichter van de site WikiLeaks, Julian Assange.
In een interview met de Australische journalist en filmmaker John Pilger, dat donderdag door RT werd uitgezonden, beriep Assange zich op een oude E-mail van Clinton uit het jaar 2014 die zij aan haar campagnemanager, John Podesta had geschreven.
In de E-mail zou staan dat ISIS door de regeringen van Saoedi-Arabië en Qatar gefinancierd zou worden. Het zou misschien wel de belangrijkste brief uit de hele serie E-mails zijn, benadrukte Assange.
De Amerikaanse regering zou vroeger weliswaar hebben toegegeven dat enkele Saoedische functionarissen ISIS ondersteund en gefinancierd hadden, maar als uitvlucht zou men steeds opnieuw hebben beweerd dat het daarbij om enkele individuele prinsen zou gaan die met hun oliedollars gewoon deden wat ze wilden, terwijl de officiële regering dit allemaal af zou keuren.
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
*
Ja, er komen andere tijden. Back to the Future. Want het verleden is ook onze toekomst.
Ook in de Kerk. Want dat is, na alles, de eerste pijler waarop nog altijd de Westerse Beschaving rust.
Wat ik zou willen zeggen: H. Vader, Uw Wijsheid daar in Rome is oneindig veel groter dan die van mij. U beschouwt de Kerk voor een Gesloten Burcht van alleen maar mannen. Liefst mannen met ballen aan hun lijf, wat al lang niet meer het geval is. Denk aan de 12 Apostelen: toen het er op aan kwam, verloochenden ze Hem allemaal na Zijn gevangenneming door Pilatus. Pas in de Glorie van de Verrijzenis herinnerden ze zich Hem weer. Maar de Heilige Vrouwen, Maria, de Moeder, en Maria Magdalena, de verlopen publieke vrouw, bleven Hem al die tijd zeer nabij. Samen met Petrus, de zeebonk, die zijn zwaard trok, en Johannes, Zijn favoriete leerling.

Dat is toch zoiets dat jullie onderwijzen?!

En toch houdt U voet bij stuk: vrouwen horen niet thuis op het voorplan, ze horen thuis in de keuken. Allez, ik wil zeggen in de sacristie.
Het is nochtans zo, H. Vader, dat sommige mensen meer leven voor wat bij hen in het hoofd en het hart omgaat dan wat ze in de onderbroek hebben meegekregen bij hun geboorte.
In mijn goede oude opvoeding waren dat soort mensen vertegenwoordigd door de volkseigen Onderpastoor (le petit Curé) van te lande die van onderen uit naar Hogere Machten heeft onderwezen.
Of dat nu ‘n Meneer of een ‘n Mevrouw zou geweest zijn, H. Vader, doet er niet aan toe. Integendeel zelfs. Vrouwen zowel als mannen aan het altaar om daar te bidden voor ons dagelijks brood en dat slokje wijn dat de harten verwarmt. Laat de Natuur haar gang gaan. Lijk de kat haar staart, die is ook gekomen, en die is zo lang.
De Dames zouden bij voorkeur de zachte last van het Ambt kunnen op zich nemen, en de Heren de dingen des levens waarin ze van nature uit beter in zijn. Met Leiders die door dik en dun wederwoord gestand doen daar waar hun rol door het in ‘neutrale’ Linkxe geweld van de Wereld Verbeteraars ondermijnd wordt.
In God we trust. Ja, maar doet er dan iets aan!
Neen, Beste Lezer, dit is geen bijdrage voor Kerk en Leven. Het is de klare kijk op de feiten die illustreert dat ‘de mens niet leeft alleen van brood’. De mens zoekt geborgenheid en heeft, naast recht op brood, ook recht op Rede. Zonder dat dit uitsluitend van de éne kant moet komen.




Geen opmerkingen: