woensdag 2 november 2016

3791.
Woensdag 2 november 2016
Allerzielen

Op Allerzielen een klaar maantje, tapt veel wijn al uit het kraantje

3791 - ALS VOOR OLIO DI POEPO DE NAAKTE WAARHEID OOK AL NIET MEER MAG   WAAR GAAN WE DAN NAARTOE
Als hij nu zelfs al van de E-UrSS gelijk krijgt
*
De E-URSS beledigt de PS door de hele wereld de waarheid te verkondigen!
Dit is larie en apekool: heel de wereld is mis. Hij en hij alleen, de Homo Sapiens Italiano, spreekt de naakte waarheid. Het is de enige waarheid sedert 1830. Want als Coburgia niet langer een Franstalig stakersland, Slinkx, schots en scheef mag zijn, dan kan het zaakje liefst meteen opgeblazen worden.
Zijn homo-wereldje kennende als dat van Laken, spreekt deze man dan van de zak opblazen, dat is wat ze mogen doen. De des- betreffende Franse vertaling hiervan ontsnapt mij. Maar in zijn ruwe mijnwerkersmentaliteit zal deze hem wel bekend zijn. Sire Fluppe zal er hoogstens wat ongemakkelijker bij lopen.

Dat de EU ook al een (rijk betaalde) eurocommissaris voor Digitale Economie en Samenleving bezit, wisten waarschijnlijk niet veel Europeanen. Ja, het is zelfs hoogst verwonderlijk, dat potten ook ketels kunnen verwijten dat ze zwart zien.
Ik leg uit: zowel de E-URSS als de PS zijn Marxistisch, de ene al ‘lighter’ dan de andere….
Maar soit: al dat over en weer geraas is mooi meegenomen, want het toont zonneklaar waarom beide partijen dringend moeten opgedoekt worden. Daarvoor dienen de eerstvolgende verkiezingen toch voor?!
*


Di Rupo woest na "ongepaste en kwetsende" uitlatingen eurocommissaris
*
PS-voorzitter Elio Di Rupo vindt dat eurocommissaris voor Digitale Economie en Samenleving Günther Oettinger tot de orde moet worden geroepen door Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Commissaris Oettinger had Wallonië omschreven als "een microregie die geleid wordt door communisten". Di Rupo schreef daarop een woedende brief naar Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.
De PS-voorzitter noemt de uitlatingen van Oettinger "ongepast en kwetsend". Ze vormen volgens hem ook een belediging voor onder anderen de Waalse burgers en de democratisch verkozen vertegenwoordigers.
Di Rupo voegt nog toe dat de PS in geen enkel opzicht communistisch is. Denken dat Wallonië door dergelijke mensen wordt bestuurd, "getuigt van een ernstige en zorgwekkende miskenning van een van de stichtende landen van de Europese Unie", aldus Di Rupo.
Oettinger verwees met zijn uitspraken van afgelopen vrijdag naar het Waalse protest tegen het CETA-vrijhandelsakkoord met Canada. De eurocommissaris deed tijdens zijn uiteenzetting voor zakenmensen nog enkele andere bizarre uitspraken. Hij omschreef er Chinezen als "spleetogen".

Nog eerder deed de Duitser een omstreden uitspraak over het homohuwelijk. Het zou hem niet verbazen, zo zei hij, dat bondskanselier Angela Merkel een "verplicht homohuwelijk voor iedereen" zou introduceren.
CdH-voorzitter Benoît Lutgen roept dan weer op tot het ontslag van Oettinger.
*
                                          
De gazet De Morgen, altijd beducht vanwege haar durf, klopt er dus met dit artikel wel eens niet naast.
« Honi soit qui mal y pense »
Deze Engelse spreuk uit 1344 in Oud Frans wil in feite zeggen  "Schande aan hem die er kwaad van denkt".
De Orde van de Kouseband.
 
Vol van binnenpretjes, heb ik dit artikel van DM wel 5 x herlezen. Die EU-Commissaris van Digitale dinges Günter Oettinger, nochtans ‘nen smerigen Duits’ zoals de vroegere Witte Brigade zeiden, is na alles een ventje waarvan we nog veel zouden willen horen. Voor de Welvaart  (en de veiligheid?) voor de geboren en getogen Europese Burger, dank zij zijn beleid voor Digitale Economie en Samenleving, niet in woorden, maar in daden.
God save the King. And Mister President too.
Geen opmerkingen: