zondag 20 november 2016

3841



.
Zaterdag  19  november  2016
H. Mechtidis van Hackedorn
3841 - PRINSES LEA? DE ZUS VAN FILIP DE KLEPELLUIDER
*
Zij die mijn zorgen niet deelt maar ze wegneemt is momenteel iedere vrijdagavond laat verlekkerd op Queen Victoria van Engeland, dat geromantiseerd verhaal op de TeeVee waar de Sexen-Coburgers ook in voorkomen. Zelfs een beetje beter dan in The Jersey Lily, waar Polle de eerste van Coburgia maar schamper uit tevoorschijn komt.  Persoonlijk verkies ik The Jersey Lily van veel vroeger, boven die Kween Victoria en U moogt twee keer raden waarom.
Opgegroeid als Kind van de Zee
*
Deze lange inleiding dus wil nogmaals terecht te komen op die verarmde Duitse adellijke Familie, later weer rijk geworden door bloedzuigerij op de medemensen, blank en zwart. Op Zwarten eerst en ’t meest.
Die ‘Prinses Lea’ die, nu in dat Kazakstaans drama voor het voetlicht komt, is wel een raar geval. Op Wiki steekt ze zich weg achter de rug van… Alexander, het halfbroertje van Baldewijn, Albertus en Charlotta. Niet simpel om uit te vissen!
Die ‘Prinses Léa’, is inderdaad de tante van Flup de Klepeluider, omdat diens grootvader, Leopold III, na de ‘zeer ongelukkige dood’  van Koningin Astrid (1905-1935), zijn  wettelijke eega, een affaire heeft gehad met het kindermeisje van het gezin, Liliane Baels van Retie. Het ‘ongeval’ in de vroege morgen op 29/8/1935 in Küssnacht am Rigi (Zwitserland) is nooit opgehelderd. De ‘boekskens’ van toen publiceerden vooral de Polle, met zijn gekwetste arm in een draagverband. Oef, de Koning tenminste had het overleefd. En van het kindermeisje sprak niemand….
In de oorlog (1942) werd uit deze kerkelijk ingezegende relatie (!) een jongetje geboren, Alexander, die later (1991) trouwde met Lea Wolman, een late roeping want reeds in het bezit van 2 eigen kinderen, Laetitia Spetschinsky (°1976) en Renaud Bichara (°1983) en die er verder niet toe doen.  Door dit huwelijk werd zij, mits de nodige kunstgrepen, ‘Prinses van België’ en kon ze verder deel blijven uitmaken van deze beruchte familie van tafelschuimers.
Vèla. Gewapend met deze kennis over de achtergronden, laat ik U los op Kazachstan en op het Coburger elite-wereldje.
*


De bovenste Krantenkop
Koninklijke familie duikt op in Kazachgate
*
De regeringspartij MR buigt zich maandag over de affaire Kazachgate, waarin partijgenoot Armand De Decker lobbyde voor een Kazachs-Belgische miljardair. Naast politieke tussenkomsten ontdekten de speurders een verdachte storting aan de koninklijke familie, schrijft De Tijd zaterdag.

De Decker moet zich maandag verantwoorden voor onthullingen die de afgelopen weken gepubliceerd werden over het onderzoek naar De Deckers tussenkomsten als advocaat voor de Belgisch-Kazachse miljardair Patokh Chodiev.
Daaruit bleek dat hij in 2010-2011 op vraag van het Franse Elysée de Belgische ministers van Justitie (Stefaan De Clerck), Financiën (Didier Reynders) en Buitenlandse Zaken (Steven Vanackere) aangesproken heeft om de Belgische gerechtelijke problemen van miljardair Patokh Chodiev te regelen.
Prinses Léa
Ook De Tijd kreeg inzage in het gerechtelijk dossier. Daaruit blijkt dat speurders ook lucht kregen van een mysterieuze overschrijving aan het liefdadigheidsfonds van prinses Léa van België, de tante van koning Filip. Die werd gedaan op 11 januari 2012 door Chodievs Franse advocaat Catherine Degoul, aan het Fonds d’Entraide Prince et Princesse Alexandre de Belgique, het liefdadigheidsfonds van prinses Léa van België.
In haar eerste verhoor, vorig jaar, zei de Franse advocate dat De Decker daarom had gevraagd. ‘Hij vroeg me om ‘een geste en een gunst’ te doen aan de zus van de koning.’
Volgens de gelekte gerechtelijke stukken is prinses Léa nog dit jaar verhoord. Ze bevestigde tegenover het gerecht de storting in januari 2012, maar ze zegt nooit te hebben gehoord van Degoul. De overschrijving zou ook geen naam hebben bevat.
Helikopters
De hele zaak begon in Kazachstan, in 2010, vandaar de naam Kazachgate. President Noersoeltan Nazarbajev wou 45 helikopters voor zijn leger kopen. De Franse president Nicolas Sarkozy wou dat miljardencontract graag binnenhalen, maar daarvoor moest hij zorgen dat er ‘wat zou gedaan worden’ aan de gerechtelijke problemen van de Oezbeek Pathokh Chodiev en twee van zijn collega’s in ons land.
Koninklijke familie duikt op in Kazachgate

Een topmedewerker van Sarkozy sprak daarvoor Franse advocaten aan, die op hun beurt naar De Decker stapten, naast politicus ook advocaat. En daar begint het schoentje voor de Franstalige liberaal te knellen. Hij wist dat in ons land een wet in de maak was om sommige gerechtelijke dossiers met een financiële schikking af te sluiten, in plaats van aan te sturen op een celstraf.
Toen dat nog niet mogelijk bleek, liet De Decker zich niet zomaar afschepen. Twee dagen later stond hij in het kabinet van (de afwezige) Stefaan De Clerck. ‘Hij stelde zich voor als een gezant van ­Sarkozy’, zei een van de kabinetsmedewerkers aan de speurders. ‘Hij vroeg hoe het stond met de geplande afkoopwet.’
De vraag is nu of De Decker nog verder ging in zijn demarche ten voordele van Chodiev. Zelf heeft hij ooit bekend dat hij contact heeft gehad met een advocaat-generaal in Brussel. Wat in het bureau van die laatste is gezegd, is niet helemaal duidelijk. Maar ergens is er wel schot gekomen in het dossier van Chodiev. En wel op een eigenaardige manier. De pas gestemde afkoopwet werd twee maanden in stand-by ­gezet om er fouten uit te halen. Uitgerekend in die korte ­periode kocht miljardair Chodiev zijn proces af. Hij hoestte 23 miljoen euro op om strafvervolging te vermijden.
*
Toegegeven: het zijn toestanden die niet zouden misstaan in het Grote Verhaal der Clinton Familie.
De EU-Commisaris De Gucht zou zoiets als ontaarding van de Democratie uitroepen, ware het niet dat hij zelf bij dat kliekje thuishoort. Hoereren, moorden en stelen mag maar het mag vooral niet uitkomen. Een mens zou er waarachtig nog een ongeneeslijke gender burn-out door opdoen.



Geen opmerkingen: