donderdag 24 november 2016

3851



.
DONDERDAG  24 NOVEMBER 2016
H. ALBERT van LEUVEN, H.FLORA, H. MARTELAREN van VIETNAM
Enfin, ’t is koud en ge kunt een mutse verdragen.  Maar binnen is ’t des te gezelliger.  Ook in de herbergen staat er damp op de ruiten en staat den toog gevuld.  Sepke staat daar te stoefen tegen Jeroom, zine compagnon van binst het werk en erachter: “Mien vrouwe en ik, we passen wieder wreed goe thope op sexueel gebied.  ‘k Ga méér zeggen, we bereiken wieder een perfecte compabiliteit.  Gisteren bijvoorbeeld hadden wieder alle twee zeer aan ons hoofd!”
*
3851  - DE SOEPBORDEN VLIEGEN DOOR DE KEUKEN EN HET ZIJN VOORAL DE BUREN DIE LUISTEREN 

*
Bij hoge uitzondering citeer ik hierna een plaatselijk Antwerps roddelblad dat net als alle politiek-correcte kanalen, politiek-correcte rapporten verspreidt over wat er verkeerd is aan bepaalde buitenlandse contacten. Cuba daarentegen, is bijna een heiligdom, waarvan we nog veel kunnen leren.
Wie herinnert zich nog Grootvaders verhalen, toen de Socialistische Bonden probeerden hun leden warm te maken voor de het Arbeiders Paradijs in het Land van de Toekomst, het Aards Paradijs van Vadertje Stalin… In heel het land werden er goedkope busreizen naar georganiseerd. Dat werd gedaan, overtuigd als ze waren, dat iedereen die naar het Buitenland trekt, dat doet en gedaan heeft met dezelfde overtuiging als destijds de
Grote Socialistische Roergangers ten tijde van De Rode Vaan. Voor en na WO II, zelfs werden er voortdurend groepsreizen ingelegd naar de USSR om daar ter plaatse de geneugten van het Communisme in te ademen en in het hartebloed op te nemen. Jammer alleen, dat de meeste mensen, bij hun terugkeer, hun lange lederen jassen voor altijd aan de kapstok hingen…
In de familie lopen zo van die verhalen die telkens een mens alleen maar meewarig met het hoofd doen schudden.  Het verschil met Communisme  en het islam-systeem is, dat niemand nog naar verre vreemde landen hoeft te reizen, de ‘vernieuwing’ is zelf is naar huis gekomen… Want in iedere straat staan nu hun ‘gebedshuizen’, zodat meteen de kennis van de Arabische taal voor het grijpen ligt.
Neen, overal is het gras aan de overkant gelijk geworden. Vooral als men er als zonneklopper met een open geest naartoe reist.   Wordt ten zeerste aangeraden door de poco-wereld. BDW achterna, die willen zelfs van eigen volk niets aanvaarden dat zo helder is als de opkomende ... dageraad. Dat waren toch de woorden van de Grote Manitoe, als antwoord p de samenwerking met Het Vlaams Belang. Zelfs als zouden die beweren dat de zon in het Oosten opkwam, zou deze dat nog bestrijden!
En daar wil ik het nu juist over hebben. Over het krieken van de dageraad die voortgaande op de draaibeweging van de wereldbol, al sinds de Schepping of wat dan ook, in Griekenland altijd wat vroeger is dan bij ons….. En dat is deze keer niet alleen met een natuurlijk fenomeen, ook in de ervaring met de moslim (vluchtelingen)-invasie. Door het simpele feit dat men daar veel dichter bij de Islam woont en leeft, is die rapper bij hen binnen gehuppeld. Met alle gevolgen vandien. Overbevolking, in een land dat nog armer geworden is dan Job, bovenop een door het jarenlange Slinxe landsbestuur leeg geleefd Aards Paradijs. Men leeft er al jaren zonder de minste verbetering op de aalmoezen die Europa, om erger te voorkomen, dat land toesteekt. Wat niet belet dat de mensen er iedere dag armer en armer worden. Want van Griekse yoghurt en met lamsvlees met veel look alleen kan men niet leven. Al blijven de mensen daar op straat de sirtaki dansen tot ’s morgens vroeg.
En als de kleurpartijen in Coburgia halsstarrig de verkeerde kant blijven opkijken – die  ‘achteruitkijkspiegel-regeerders’ - dan gaat een mens toch bij de duivel te biechte?! Ordnung mus sein! Maar de winter komt er aan, en de nachten zijn er bitter koud. Voor iedereen. En het blijft dus bij de stereotiepe geforceerde voorstelling: wie de zegeningen van de multoculturele samenleving in vraag durft stellen, is erger dan de baarlijke Duivel. Neo Nazi heet dat. Want de poco-bazen geven graag hun eigen naam weg aan anderen. Om zelf uit de wind te blijven….
*

Frank Creyelman na contacten met Griekse neonazipartij: "Ik leg geen cordon sanitaire"
Mechelen - Frank Creyelman (55) is opnieuw kandidaat om de lijst te trekken voor Vlaams Belang in Mechelen. Dat hij samen met enkele kopstukken onder vuur ligt voor een bezoek aan een omstreden Griekse neonazipartij deert hem niet.

“Ik leg geen cordon sanitaire. Ik praat met iedereen, met een open geest. Daarom hoef ik het nog niet eens te zijn met alle standpunten. In Griekenland heb ik ook met de communisten gepraat. Heel deze hetze is niet meer dan een storm in een glas water”, stelt de Mechelse fractieleider.
Zijn partijgenoten en boegbeelden Filip Dewinter en Anke Vandermeersch liggen onder vuur omdat ze een toespraak hebben gehouden bij Gouden Dageraad. Die wordt verdacht van neonazisympathieën en oud-voorzitter Frank Vanhecke noemde ze dinsdagavond in vtm-nieuws zelfs de meest extreme partij van Europa. “Ach, iedereen die het niet eens is met links wordt weggezet in het fascistische hoekje”, reageert Creyelman.
"Meer mensen denken zoals mij"

Ook hij was aanwezig op de bijeenkomst met de Griekse partijleden van Gouden Dageraad. Toch lijkt de top daar niet echt een punt van te maken. De kopman van Vlaams Belang in de Dijlestad kreeg voorlopig geen sanctie. “En die zal er niet komen. Logisch, ik ben enkel nog gemeenteraadslid en ik heb geen betaald mandaat van de partij meer.  Ik ben enkel nog vrijwilliger. Als ze mij buitengooien, moeten ze dan met een heleboel militanten doen omdat er wel meer mensen bij ons denken zoals mij”, zegt hij.
Het is overigens niet de eerste keer dat Frank Creyelman buitenlandse contacten onderhoudt. Contacten die bij politici van andere partijen de wenkbrauwen doen fronsen. Zo reisde hij al meer dan eens naar Rusland en Syrië. “En ja, die reizen zijn omstreden en controversieel en dat zal nog gebeuren. Rusland hoort voor mij bij Europa. Ik vind trouwens dat de Russen een heldere visie op de islam hebben, meer dan de Amerikanen. Hopelijk komt daar met Trump verandering in” vertelt Creyelman.
In Mechelen is de vijftiger vastberaden om bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 opnieuw de lijst te trekken. Al moet de nationale partijraad wel nog groen licht geven. “Ik verwacht daar geen problemen mee. Al zal het wellicht de laatste keer zijn dat ik op nummer één sta”, zegt Frank Creyelman.
"Er zijn almaar meer vreemdelingen"
Tegen de volgende stembusgang in 2024 moet een nieuwe generatie klaargestoomd zijn. “We zijn sowieso van plan om de helft van onze lijst in te vullen met jonge mensen”, kondigt de fractieleider aan. Zelf zetelt hij al sinds 1995 in de Mechelse gemeenteraad, en hij wil er zeker nog een keertje voor gaan. “Dan ben ik vier keer lijsttrekker geweest. Ik ben samen met burgemeester Bart Somers begonnen. Hij geraakte in de meerderheid, ik ben in de oppositie gebleven”, zegt hij nog.
Het thema van zijn partij voor 2018 is volgens Creyelman al een uitgemaakte zaak. “Zoals overal in Vlaanderen en in de rest van Europa: er zijn almaar meer vreemdelingen. Ook in Mechelen. Ik ben de eerste om te zeggen dat er in de stad positieve zaken zijn gebeurd. Maar als wij de massale migratie niet stoppen, dooft onze cultuur over twintig jaar uit.”
*
Zoals U al kunt vermoeden, is die Mechelaar Frank Cleyerman een man naar mijn hart. Gewoon omdat hij de dingen zegt zoals ze zijn. Een al lang vergeten (in de goede zin) politiek ideale natuur. Een figuur die we moeten onthouden!

Wat mij in dit verhaal opvalt, is dat beide heren, zowel Frank Cleyerman als Bart Somers, uit de vroegere Volks Unie stammen. De tweede heeft eieren voor zijn geld gekozen, en de eerste is zijn idealen trouw gebleven. Twee keer raden wie het nobelste karakter heeft.
Die vroegere VB-voorzitter, wiens naam ik bijna vergeten was, maar Frank VanHecke schijnt te zijn, redeneert zoals Obama en dus zoals iedereen die het niet gehaald heeft, al de anderen, buiten henzelf, zijn ‘lozers’. Hij scoorde vooral bij MRM en kreeg op haar uitvaartdienst zelfs de pluimen hiervoor van de Grote Leider der Arroganten. Voor het bashen van zijn eigen partij, werd hij daar op die plaats in de Antwerpse kathedraal ten aanzien van alle aanwezigen en zij die voor de buis zaten een ’Groot Man’ genoemd.
*
De jonge garde van diezelfde radicaal Vlaamse Partij doet het goed. Dat bewijzen niet alleen de feiten, maar ook de wonderbaarlijke aanwezigheid van de Partij in alle soorten ‘debatten’, waar ze niet meer als het 5de wiel aan de wagen worden behandeld. Maar of dat voldoende is om de eigen oude garde, zonder dewelke de Partij haar gezicht verliest, te ‘berispen’ of uit de voorste linie te verwijderen?
Dit is toch nooit een poging om te gelijken aan de Partij der Arroganten?
Hoe rijmt men dat overigens samen, iemand als lijsttrekker in Antwerpen bevestigen die men kort daarvoor ‘een blaam’ heeft gegeven?!
Beter ware het, de Bevolking er op te wijzen, dat wat vandaag in Griekenland is, morgen met mathematische zekerheid ook bij ons zal zijn. Niemand komt daar, vooral geen ouderen, nog zonder begeleiding op straat. Zelfs niet om naar de bakker op het hoekje te gaan. De ‘Politie’ is ofwel zodanig geïnfiltreerd, of zodanig gedegouteerd en terzelfdertijd onzichtbaar wegens geldgebrek, dat Burgers zichzelf moeten verhelpen. De gevangenissen puilen uit, de Ouderlingengestichten beginnen er uit te zien lijk de treinen in Indië, met gegadigden nokvol tot boven op de rijtuigen. Roversbenden trekken het land rond. De dagen van Jan De Lichte, de Bokkenrijders en de Bende van Baeckelandt komen terug. Vroeger spraken die tenminste nog de landstaal, nu blaffen ze alleen maar als honden. Van weelderig Vlaanderen worden we weer, net als 100 jaar geleden, Arm Vlaanderen. Neen, een Gouden Dageraad wordt het dan zeker niet….
Wat er wel mogelijk is, is dat de Vlaming eindelijk lessen trekt uit het verleden.  Dat deed het VNV voor WO II, tot het zich, omdat het niets bekwam van de Eigen Overheid, zich op sleeptouw liet nemen door een schijnbaar onoverwinnelijke valse vriend. Daar waar, wat we zelf doen, altijd beter doen.
De kleurpartijen hebben afgedaan, hun rol is uitgespeld. De Vlaming moet het zelf doen. Met vallen en opstaan. De euforie rond Troemp (Trümp?) geldt vooral voor Amerika, wij kunnen alleen meesurfen op de aanrollende goede golven. En er ons er van bewust zijn, dat Rusland deel uitmaakt van onze eigen Beschaving. Inclusief de afkeer voor de islam.
Maar hoe we dat potje zullen moeten koken, is me niet bekend. Deze finale van de  Exodus is nog niet voor morgen.
*
PS
Wat Griekenland effectief meemaakt, sijpelt hier in landelijk Italië ook stilaan door. De streek raakt overvol van zwervers en avonturiers, allemaal werkloos en levend als de leliën in het veld of de vogelen des Hemels. De trek naar het Noorden is stilgevallen. De vroeger aangekomenen raken geblokkeerd, en iedere dag spoelen er op Lampedusa nog duizenden aan. Die worden allemaal opgelapt, gekleed en geschoeid en verdwijnen dan met de Noorderzon. Maar de steden zitten nokvol toe en dus blijft alleen de wijde natuur hun thuis. Maar de Italianen zijn brave mensen. Ze delen hun armoede zo goed als het gaat.
Tot de vlam in de pan slaat? Of tot de revolutionaire 5 Sterrenbeweging Van Beppe Grillo de Macht van Mario Renzo overneemt. Maar daarover in coburgia geen kwaad woord: het gaat hem immers om Slinxe Rode Broeders ondereen. Als die verdomde Rechtse Silvio Berlusconi maar uit het beeld kon verdwijnen! Die en de Lega Nord, die twee samen zijn nog erger dan het kleine Vlaams Belang, dat als een gevangen vogeltje, alleen maar eenzaam en alleen in zijn kooitje mag zitten… fluiten.…
*





Geen opmerkingen: