donderdag 10 november 2016

3808.
Donderdag 10 november 2016
 H. Leo de Grote

“Hij is Groot omdat hij de ‘grote’ Attila de Hun wist te overtuigen het Italiaanse schiereiland te verlaten en zo Rome gered werd van totale vernieling. Gestorven in 461 wordt hij vereerd als toonbeeld van goed herderschap omdat hij zijn schapen en zijn kudde wist te beschermen tegen de barbaren.
*
3808 - OUDE WIJN IN OUDE ZAKKEN DOET MIJ AAN OUDE ZAKKEN DENKEN

The Big Three
*
Van Cau, de Waalse Boef-Premier wordt opgevist door zijn spitsbroeders. Is belangrijker wereldnieuws dan Ceta, Alfa en Bèta samen. Het gaat hem om de eer van La Wallonie, le Pays Noir van diep beneden de taal-, armoe- en stakersgrens.
Bovenstaande afbeelding (The Big Tree) is een mooie illustratie van the tree (de boom) die aan zijn vruchten wordt herkend. De uitgestoten verloren zoon is weer welkom, dus zijn er zaakjes te doen…
Het is inderdaad zò, dat de Rode Gilde ieder levend wezen, mens of dier, kan gebruiken om de gelederen aan te vullen. En dat er op die Van Cau een paar vlekjes zitten: wie heeft die daar niet?
*

Verloren zoon is weer welkom bij PS
*
Voormalig partijcoryfee Jean-Claude Van Cauwenberghe lijkt opnieuw in de armen te worden gesloten bij de PS. In een RTBF-interview kondigde voorzitter Elio Di Rupo alvast zijn rentree aan.
In mei werd Van Cauwenberghe vrijgesproken van corruptie en oplichting in een zaak rond schoolmaaltijden, maar er hangt al langer een sfeer van schandalen en vriendjespolitiek rond de man. In 2005 moest hij onder politieke druk ontslag nemen als minister-president. Voor Di Rupo was het toen van groot belang zo snel mogelijk komaf te maken met de oude politieke cultuur die 'Van Cau' samen met zijn generatiegenoten in Charleroi belichaamde. Op een partijcongres verklaarde de voorzitter "genoeg te hebben van parvenus in zijn partij". Maar nu wordt de 72-jarige PS'er toch gerehabiliteerd.

Di Rupo benadrukt dat Van Cauwenberghe onschuldig is en "respect verdient". Volgens de PS-voorzitter worden politici veel te snel tot ontslag gedwongen. *

Het is in deze gazet blijkbaar nog altijd te doen om de vriendschapsbanden met het belgicistische Zuiden? Maar dat is bij DM al lang niet meer Het Laatste Nieuws. Wie haar leest, weet met wie hij verkeert.
En uitkomen voor wat men is, is heden ten dage een ongekende luxe in de papierwereld. Het is zo erg, dat de ‘melting pot’ begint te stinken. Alleen voor DM hoedt men nog altijd geen neusnijper op te zetten.
Laten we vooral niet vergeten, die oude Oud-Griekse wijsheid, die voorschrijft Uw vijanden te kennen…. Waarbij DM het voordeel biedt, geen masker te dragen.Geen opmerkingen: