vrijdag 25 november 2016

3854



.
VRIJDAG  25  NOVEMBER  2016
H. CATHARINA van ALEXANDRIE: beschermvrouwe van de textielnijverheid en gediend tegen het ‘katrienewiel’.
*
‘Sint-Katrien in ’t wit gekleed,
Zeven weken sneeuw ons leed’
Het is bar slecht were, geen were om ’n hond deure te jagen. En alzo staat Georges helegans alene in zijn oranje impermeabelke aan de rooie lichten op wacht en moet daar een jong dingen tegen houden. “De rooie lichten niet gezien misschien?” vraagt hij nogal van bovenuit kijkend van onder zijne kepie, zijn functie waardig.  “Toet, toet, menere den agent, maar ‘k en hadde U wel niet zien staan!”.  Georges heeft zijn penne gescherpt.
*
3854 - GELOOFDE GIJ NOG UW EIGEN OGEN OF ZIJDE WEER BIJ DRANK? 
*
Op deze druilerige dag, 25 November, lukte het onze verre voorvaderen in 711, pas 80 jaar na de dood van de ‘Profeet’ – toen al - diens legerbenden met de staart tussen de benen te doen afdruipen, na hun nederlaag bij Poitiers. Deze stad ligt tussen Bordeaux en Parijs, en is/was de poort tot Europa.… Op dit kaartje kunt U nagaan dat wij toen al aan een groot gevaar zijn ontsnapt. Waren onze Leiders toen zoveel slimmer en kordater, of zijn de huidige des te stommer en te vadsiger? Of proberen ze nu eindelijk, jaren te laat, op een ‘humaner’ manier de Arabier te raken, door hem te treffen in zijn portemonnee? Waarom anders ons verplichten over te schakelen op ‘alternatieve energie’?
*

t Is lijk Geert Wilders zegt in zijn toesp tot de Hoofden van Lebak (Multatuli) in de Rechtszaal: ‘zij’ mogen dat zeggen: Samsom van de PvdA dat er kut-Marochanen zijn, maar als ‘wij’ dat zelfs nog maar durven denken, dan zijn we racisten, neo-nazi’s, populisten en haatzaaiers. Het hangt er alleen van af, welke muts men draagt. Mensen met andere model komen in Nederland voor de Rechter, of bij ons vliegen ze direct en zonder vonnis, achter de tralies van het Cordon Sanitaire. Met boven de poort de gekende leuze ‘Arbeit macht Frei’. Democratie naar Slinx model, nog uit de tijd van Nonkel Dolf. En dan ineens komt de verrassing.
Wim van Rooy: zegt die naam U iets?
Voortgaande op wat De Morgen die man laat zeggen, is dat er ene van Gouden Dageraad. Die ‘Initiërende Hoofdredacteur’ is wel rap onder de invloed van de nieuwe wind uit Amerika.
Of is die Van Rooy zo’n soort ‘Rooinek’ lijk de Boers over zongen in Stellenbosch, toen… “Bobbejaan daar beklom die berg, zo haastig en zo lustig”? Of is de man een ongeleid projectiel zoals Filip Dewinter van het Vlaams Belang er een is, maar dan een van nog veel groter formaat en met waarlijk een alles verwoestende vuurkracht?
Of is het eerder iemand die ook de tekenen des tijds herkent, veel vroeger dan de belabbekakte Verlichte Grote Verstanden van bij ons. Ik noem geen namen, maar Cris-is Peeters en Sjarel Premier zijn daar de opvallendste vertegenwoordigers van. De ene omdat hij aldoor femelt, en de andere omdat hij daarbij ook nog hakkelt.
Alles bijeen geteld en gedeeld door twee, van deze Van Rooy zullen we, bij leven en welzijn van zijnentwege, nog veel van horen. Mark my words.
*


*
Wat deden de Amerikanen na Pearl Harbor? Ze sloten alle Japanners op.

Schrijver en islamcriticus Wim Van Rooy vergelijkt de islam met het nazisme.
“Ik zeg niet dat alle moslims slecht zijn”, zegt schrijver Wim Van Rooy in De Morgen. “Maar ik vraag mij af waarom wij niet beter het voorzorgsprincipe toepassen.”

“U ziet dat niet, maar de islam is het nieuwe nazisme”, zegt schrijver Wim Van Rooy. “De tijdsgeest is vergelijkbaar. Ook toen waren er veel omstanders: mensen die niet zagen wat er aan de hand was en zich niet hebben verzet. Vandaag durven vele moslims zich niet te verzetten. Wat zullen al die gewone moslims doen als het hier echt heet wordt? Welke kant zullen ze dan kiezen? Natuurlijk zitten daar goede mensen bij, ik zal zeker niet zeggen dat alle moslims slecht zijn. Maar ik vraag mij af waarom wij niet beter het voorzorgsprincipe toepassen.”
Hoe bedoelt u?
“Wat deden de Amerikanen na de aanval van de Japanners op Pearl Harbor in 1941? Ze sloten onmiddellijk alle Japanners op. Waarom deden ze dat? Niet omdat alle Japanners slecht waren, integendeel: dat waren harde werkers, zoals Aziaten dat meestal zijn. Nee, zij deden dat uit voorzorg.”
Zegt u nu dat we alle moslims moeten opsluiten?
“Nee, dat gaat niet. Maar het is een goede vraag, en ik zal ze beantwoorden: wij zijn met handen en voeten gebonden aan alle mogelijke internationale wetten en verdragen. De mensenrechten worden nu gebruikt tégen de mensen. Wij kunnen niet meer doen wat de Amerikanen toen deden, en daar dreigen we zelf het slachtoffer van te worden.”
Maar u zou dat wel graag doen, dus: de moslims opsluiten?
“Nee, daarvoor zijn we al te ver gevorderd in ons humanisme. Wij zijn hyperhumanisten geworden, en dat zal ons de das omdoen. Wij zitten in een catch 22: iets doen kan niet, vanwege de mensenrechten: maar niets doen is op termijn even dramatisch.”

Wat wilt u dan dat we wél doen?
“Ik geef enorm veel lezingen, en die vraag krijg ik elke keer. Ik antwoord dan: welke job of functie je ook hebt, je moet je hakken in het zand zetten en zeggen: gedaan, tot hier en niet verder. Dat betekent dat we niet langer aanvaarden dat iemand een vrouw geen hand geeft. Dat we niet aanvaarden dat een man bij de dokter het woord voert voor zijn vrouw. Dat we geen aparte zwemuurtjes meer organiseren voor moslima’s. Enzovoorts. Apart zijn al die dingen niet belangrijk, maar u kent de vergelijking met de worst: als je daar elke keer een stukje van snijdt, hou je op den duur geen worst meer over.”

Lees het volledige gesprek tussen Joël De Ceulaer en Wim Van Rooy in onze krant of in de pluszone van deze website.
*
En neen, ik heb niet verder gelezen maar hierbij gelaten. Want de boodschap is duidelijk genoeg.
Ik vraag me alleen af, waarom er niet naar gehandeld wordt. Overal in Europa, maar vooral in de Lage Landen, is er overbevolking. De ‘vergrijzing’ zegt men. Iedereen leeft veel te lang. De pensioenkassen zijn leeg, of erger, ze staan diep in het rood, de gezondheidszorg is niet meer te betalen en men blijft er maar bij pompen. Die werken niet voor de boterham, maar die leven van de krijg. En van dat ‘leefloon’ gaat er een aanzienlijk deel naar ‘de familie’, in de herkomstlanden. Honderd Euro is daar voor hen een hele rijkdom, meer dan ze in een heel jaar kunnen verdienen.
Voedselbedeling alleen voor Grieken… Het zit er aan te komen ook bij ons: gaarkeukens in open lucht waar er alleen voedsel is voor mensen die voor het eten een kruisteken slaan…

PS:
Zou Sam Van Rooy op de boekenbeurs mogen staan met zijn boeken?  Waar heeft hij een uitgeverij gevonden, die niet op staande voet, lijk uitgeverij Egmont, beladen met alle zonden Iraëls in de woestijn werd gestuurd?


Geen opmerkingen: