dinsdag 29 november 2016

38716/910 * - Grondwet referendum is Slinx Diktat in Italië op Zondag 4 December
.
DINSDAG  29  NOVEMBER 2016

H. RADBOUD VAN UTRECHT, H. SATURNINUS,
O.-L.-VROUWE VAN BEAURAING: zou verschenen zijn
in 1932 aan vier meisjes en één jongen.3871 - DE VOLGENDE SLINXE DOMINO-STEEN DIE VALT IS ITALIË       
Zelfportret Matteo Renzi
**
Dit heerlijk land staat dezer dagen voor de keuze, gegeven zijnde dat het voorgoed af wil van de vergissingen van het verleden. De keuze is zeer eenvoudig: ofwel vervalt het land in anarchie (Beppe Grillo), ofwel kiest het voor eens en voor altijd voor de Joods-Christelijk-Humanistische tradities (Lega Nord). Behoudens natuur-lijk als Il Cavaliere (Berlusconi) met de bloemen gaat lopen.
Na volgende zondag 4 December weten we meer daarover. Maar echt nagelbijten wordt het – gelukkig - niet.
Italië, na voorlopig nog altijd Duitsland en Frankrijk, het 3de grootste industrieland van Europa, is de bakermat van het Christendom en heel de Westerse Beschaving, maar ook van het Fascisme van Mussolini. Deze mix laat toe, dat er al eens tot op de dag van vandaag, gemopperd wordt dat, onder het Fascisme, de treinen minstens toch op tijd reden. Waaruit mag besloten worden, dat de gemiddelde Italiaan … realist is. Juist door dat realisme was 50 jaar geleden, en zelfs nu, de film van Don Camillo (Fernandel) zo’n wereldsucces.
Italië is ook een der grondleggers van de Verenigde Staten van Europa. Zie Het Verdrag van Rome uit 1957. Zij het in de euforie van de Amerikaanse overwinning op de Duitsers, met wie elke Italiaan nog altijd een haat-liefde verhouding meedraagt.
En neen, over dit land zult U, net als over het Vlaams Belang, in Coburgia geen jota lezen of horen, tenzij als het negatief is. Na volgende zondag, bijvoorbeeld, als Matteo Renzi (Centrum Links) op zijn donder heeft gekregen, en misschien wel evl moet aftreden… Of misschien wel door ‘Brussel’ nog ‘ns aan kant wordt geschoven, om vervangen te worden door een of andere Goldman-Sachs-bankier. Die een paar tellen later in de Verkiezingen nog 4% haalde en dus nog rapper verdween dan hij gekomen was. Mario Monti was de naam…
Obama met Barosso en Van Rompuy
**
Hallo, Graaf Hay Koe Herman, bent U daar nog? Herinnert U zich nog de dag dat U in Milano, in een klein cafetario ins bloedeigen Staatshoofd Berlusconi, in opdracht van de E.U. kwam afzetten en vervangen door die Mario Monti. Zelfs A.H. had dat in zijnen tijd niet durven nog maar proberen met Mussolini.
*

*
*
Italië: Massademonstratie tegen de regering van Matteo Renzi
*
Een week voor het beslissende referendum over een grondwetswijziging in Italië hebben meerdere duizenden mensen tegen het plan van de regering geprotesteerd. De deelnemers waren uit alle delen van het land naar Rome gekomen. In een grote optocht trokken ze volgens informatie van journalisten van AFP door de hoofdstad. De demonstratie vond plaats onder zwaar politietoezicht. Desondanks werden er o.a. eieren naar bankgebouwen gegooid.
 “Ik ben hier om mijn ´Nee´ tegen de grondwetswijziging te laten horen”, zei de lerares Maria. “Dat is de grondwet van 1948 en die moet beschermd worden.” De door minister-president Renzi geplande veranderingen zouden “negatief” zijn. De Italianen stemmen op 4 december over Renzi´s grondwetshervorming, die het huidige systeem van twee gelijkberechtigde parlementskamers moet afschaffen en voor meer politieke stabiliteit moet gaan zorgen. De al door het parlement goedgekeurde hervorming geldt als belangrijkste grondwetswijziging in Italië sinds 1945. Het belangrijkste doel is om de bevoegdheden van de Senaat sterk te beperken, om de wetgeving te versnellen en te vereenvoudigen. Tot nu toe waren het parlement en de Senaat gelijkberechtigd en blokkeerden elkaar vaak wederzijds.
Uit peilingen, die volgens Italiaans recht uiterlijk twee weken voor het referendum gepubliceerd mogen worden, blijkt een voorsprong van de hervorming-tegenstanders van meerdere procenten. Veel burgers hadden echter nog niet beslist.

Bron:

*
Wees maar gerust: ook wij zouden kunnen gaan stemmen, maar doen dat bewust niet. Gewoon omdat Italië aan de Italianen toebehoort. We zijn geen Turken, hé. En trouwens, doen wij het in Coburgia dan zoveel beter! We krijgen het hier aan geen kat uitgelegd, dat een kleine minderheid Franstaligen al bijna 200 jaar lang de plak kunnen zwaaien over een ruime meerderheid Vlamingen. Hier, is het antwoord, zijn alle ezels al decennia geleden uit het straatbeeld verdwenen… Maar in Belgio… neen dat begrijpen ze niet. ‘No capisco’ schudden ze dan telkens met het hoofd. ‘En hoelang gaat dat nog duren?’ vragen ze dan. Maar ze begrijpen best waarom we al zo lang naar hier zijn uitgeweken: hier mogen we tenminste zeggen wat we denken. En die leegstaande al jaren verwaarloosde agriturismo hier wat verderop, sedert een paar maanden overbevolkt met daar geplaatste Noord-Afrikaanders, daar trekken we ons lekker niets van aan. Ze zijn gewoon een aangename verpozing voor onze 3 Duitse Herdershonden als die in groepjes, kouwelijk en bang van ver, ons erf komen bezichtigen. Die krijgen, benevens kledij, bed, bad en nog wat, elk € 30 per dag + ’n smartphone met Internet waarvan ikzelf alleen maar kan dromen. ’n Kennis van ons, een alleenstaande moeder met 2 opgroeiende kinderen, geniet € 600 steun per maand. Die is dan ook maar ’n gewone werkloze Italiaanse staatsburger die verplicht is om den boer op te trekken om wat bij te verdienen. Want haar ‘steun’ is niet eens genoeg om haar huishuur te betalen.
Ze zou die Renzi kunnen vermoorden, zegt ze, moest ze de kans krijgen. Ik hou haar niet tegen.Geen opmerkingen: