zondag 27 november 2016

3862



.
ZONDAG  27  NOVEMBER 2016*
1STE    ZONDAG VAN DE ADVENT


3863 - DE ANTWERPSE ONDERWERELD DRIJFT BOVEN EN DE MENSEN KIJKEN BEWONDEREND NAAR AL DIE LUXE   

*
Natuurlijk is de Politie, met de Antwerpse Grote Leider op kop, niet opgetreden bij de demonstratie van zoveel misdaadgeld. Die mensen deden toch geen kwaad, buiten wat verkeers-ellende. Het was zelfs een oogstrelende optocht van duur blinkend speelgoed. Stuk per stuk de tegenwaarde van een paar drugsdoden. Maar wie, buiten weeral dat Vlaams Belang, maalt daarom?
Amaar, zegt de Grote Leider achteraf, als die gangsters hun pleziertje hebben gehad, we gaan dat zo niet laten. Maar, zoals iedereen weet, het onderzoek is geheim en de Politie volgt een spoor.
Die pronkstukken allemaal in beslag nemen? Amaai mijne frak, dat zal niet gemakkelijk zijn, want die mensen hebben ook hun rechten. En zolang er niets bewezen is, is iedereen onschuldig.
*

De Krantse Koppen
Dewinter over luxueuze wagens op Marokkaans huwelijk: ”Blijkbaar is het stadsbestuur niet de baas in Antwerpen”
*
Antwerpen 2060 -

De opvallende trouwstoet met Rolls Royces, Bentleys en Lamborghini’s in Antwerpen-Noord is al enkele weken onderwerp van gesprek in Antwerpen. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verwijt het Antwerpse stadsbestuur en de Antwerpse politie dat ze niet hebben opgetreden tegen de opzichtige stoet. “Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”
De gasten van het huwelijksfeest parkeerden hun Rolls Royces, Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentleys en exclusieve Mercedessen en BMW’s op de rijweg en de trottoirs en namen zo de hele straat in, waardoor het verkeer gedurende een kwartier volledig blokkeerde.
Een aantal deelnemers aan het trouwfeest zijn geen onbekenden voor de politiediensten. De bruidegom is bestuurslid van de populaire zaalvoetbalclub Futsal Topsport Antwerpen en is de broer van een lid van de bekende drugsbende The Turtles. De bruid is de zus van de beruchte crimineel Nordin ‘Sponky’ El H., de zogenaamde garagist van de onderwereld.
“Marokkanen zijn de baas”

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verwijt het Antwerpse stadsbestuur en de Antwerpse politie dat ze niet hebben opgetreden tegen de opzichtige stoet. “Op de beelden is te zien hoe de politie erop staat te kijken en niets doet, behalve het verkeer een beetje regelen. De politie had die mensen moeten verbaliseren wegens het belemmeren van het verkeer en foutparkeren. Qua gebrek aan gezag kan dat tellen en qua signaal aan de burger evenzeer. Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”
Filip Dewinter pleit voor een ‘patseraanpak’ naar Nederlands voorbeeld. “In Nederland worden mensen met dure auto’s, juwelen of horloges aangesproken met de vraag met welk geld ze al die luxe hebben kunnen betalen. Als ze niet kunnen aantonen dat ze over voldoende legale inkomsten beschikken, worden hun goederen in beslag genomen. Die aanpak is in Nederland zeer succesvol en heeft de Nederlandse staat al miljoenen opgeleverd. Tijdens die controles worden ook geregeld drugs en wapens aangetroffen. Antwerps burgemeester Bart De Wever zou een voorbeeld moeten nemen aan die aanpak.”
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) spreekt de beschuldiging van laks optreden tegen. “Ik heb mij uiteraard geïnformeerd, maar het is niet aan mij om informatie vrij te geven over politionele of gerechtelijke onderzoeken. Ik kan wel zeggen dat dit niet onopgemerkt voorbij is gegaan
*
Het collaborerend Stadsbestuur wil vooral de Marokkaanse Gemeenschap niet contrariëren. Buiten wat drugshandel en belastingfraude hebben die mensen inderdaad niets misdaan.  Moeten wij ons daarvoor moe maken? ’t Is allemaal de schuld van de voorgaande Regering. En daarbij: het geld is op.
Of wij misschien beter Dewinter om advies zouden vragen? Zijde zot! Dat zou ins toch onze kop kosten. Er zijn immers nog een aantal jaren te gaan vooraleer die Gouden Dageraad van hem … Neen, ze mogen er niet aan denken dat dan de Grote Kuis zal beginnen.


Geen opmerkingen: