donderdag 17 november 2016

3833



.
Donderdag  17 november 2016
H. Elisabeth van Hongarije, patronesse van het verplegend personeel, en H. Hilda
*
3833 - PASSENDE GEVOLGEN AAN KONINGSDAG 15 NOVEMBER 2016
Een gezongen Te Deum
De Jaarlijkse traditie in de Sint-Goedele
*
Eenmaal ’s jaars, verzamelt in de Brusselse kathedraal, wat nog rest van het Koningshuis en van de Kerkelijke Hovaardigheids-bekleders: het is een vaste gewoonte eigen aan dit kl-land. Die nu op het punt staat om te worden afgevoerd wegens gebrek aan belangstelling of uit penisnijd door die nieuwerwetse ‘Religie van de Wrede’. Spreek uit ‘de Vrede’.
En daar hebben we meteen de adem van het Volk.
U vindt de zondebokken hieronder opgesomd, in geuren en kleuren, getekend de Familie Pas.
De symboliek van de dag staat garant voor een spetterend vuurwerk, al valt het te bezien of zowel Barbara als de Fré daar veel lof zullen voor krijgen door hen die het schoentje past: de VZW Arrogantie. Getooid als die nu eenmaal is met de ‘Vaderlandsche Tricolore’ waarover Hugo Schiltz jaren geleden de loftrompet stak toen die in vervoering ‘Leve dit kl-land’ riep...
In Koninklijke Kringen is men blijkbaar op de uitgebleven ‘Verandering’ voorbereid. Het Feest v/d Dynastie afgeschaft zijnde, spreekt men er alleen nog van ‘Koningsdag’. Maar zie de Sire zelf en zijn Madame lieten zich die dag – zeer toepasselijk – al niet meer zien voor de gebruikelijke honneurs. Zeer toepasselijk, want veel ‘onderdanen’ waren er ook niet. En zij die wel keken en zagen, zagen zo de zeer duidelijke ontgoocheling van zij die er wel waren, twee adellijke oudjes en hun balsturige half on-echte zoon Lorenzo.
God dankend en lovend in de Sint-Goedele was verder ook aan iemand besteed: de TV versloeg alleen een paar oude vrouwtjes buiten de Kerk, zodat het oudere koningskoppel in gebroken Vlaams en ronduit hun toegenomen gewicht konden demonstreren, vriendelijk groetend afscheid kon nemen.
Of het boek ‘De Communautaire Leegte’ met daarnaast de bundel cartoons van de Fré niet te vroeg komt, vraagt U?
Is een overbodige vraag. De verkochte oplagen zullen het U bewijzen. In ieder geval sluit het nauw aan met die al even belangrijke datum; de Trump-bloemboekee in Amerika op 8 November van  7 dagen vroeger.
8 +… =  15.
Precies op tijd, Barbara! Want zij die U en alle bewuste Vlamingen voorliegen en de Waarheid verketteren, staan nu netjes in hun blote kont. Verwacht vooral geen applaus omdat jullie de zon zagen opgaan: de Grote Leider betwist dat, en zal dat blijven doen zolang zijn politiek leven nog duurt. Niet lang meer dus.
Stel U voor, dat dit even lang zou duren, 25 jaar en meer, als het Antwerps verkeer weer vlot te laten rijden.
*

Barbara Pas stelt ‘De communautaire leegte’ voor.
Vandaag, op de Dag van de Dynastie, stelde Barbara Pas haar nieuw boek ‘De communautaire leegte’ voor aan de pers. Het omvat een onuitgegeven inventaris van communautaire inconsequenties en onwaarheden van N-VA-excellenties sinds hun Belgische machtsdeelname. Zonder meer kan worden gesteld dat dit boek een afrekening is met diegenen die de Vlaams-nationale kiezers manifest hebben bedrogen. 
Sinds het aantreden van deze regering heerst er op communautair vlak een absoluut stilzwijgen. Geen enkele meerderheidspartij durft nog aandacht te besteden aan de institutionele systeemfouten die verantwoordelijk zijn voor de verstrekkende nadelige effecten voor de burger op het vlak van overheidsefficiëntie, arbeidsmarktbeleid, justitie, veiligheid, gezondheidszorg en immigratie.      
Nochtans schreeuwden die problemen voor de verkiezingen dringend om ‘verandering'. Maar eens de ministerposten verdeeld, verdwenen alle alle Vlaamse voornemens en voostellen in een zwart gat.  In 'De communautaire leegte’ beschrijft Kamerlid Barbara Pas hoe ze de afgelopen twee jaar als enige consequent de vinger op de communautaire wonde is blijven leggen en biedt ze een onuitgegeven inventaris van verregaande inconsequenties en onwaarheden van N-VA-excellenties sinds hun Belgische machtsdeelname. Dit boek is dan ook zonder meer een afrekening met diegenen die de Vlaams-nationale kiezers manifest hebben bedrogen. 
Koningin van de communautaire vragen

Behalve een afrekening is dit uitvoerig politiek essay een poging om de Vlaming te overtuigen van het belang van Vlaamse onafhankelijkheid en biedt het een gedetailleerde strategie om Vlaanderen uit het Belgische moeras te helpen. Eerder kroonde KUL-politicoloog Bart Maddens Barbara Pas reeds tot de koningin van de communautaire vragen. Met ‘De communautaire leegte’ bewijst Pas deze titel alvast alle eer.

Het boek werd parallel voorgesteld met ‘De angsthazen’, een nieuwe cartoonverzameling van haar broer en cartoonist Frederik Pas. In zijn politieke spotprenten zet hij de Vlaams-nationale woorden van de N-VA schertsend af tegen de daden.  

Grondwettelijk Hof

In de marge van de persvoorstelling kondigde Pas ook aan naar het Grondwettelijk Hof en de Raad van State te stappen naar aanleiding van een aantal ongrondwettelijke beslissingen van de Brusselse regering die de taalrechten van de Brusselse Vlamingen fors inperken. Ook hier verwijt Pas de N-VA een slaafse houding, aangezien ze niet de minste actie ondernam in de ministerraad om de regeringsbeslissingen aan te vechten via het Overlegcomité, laat staan via het Grondwettelijk Hof. 
Fotomateriaal in bijlage

·  Klik hier voor de bijlage. [Nieuw venster/tabblad]
·  Klik hier voor de tweede bijlage. [Nieuw venster/tabblad]
Klaas Slootmans,
Persverantwoordelijke Vlaams Belang
*
Persoonlijk heb ik helemaal niets in de pap te brokken bij het Bestuur van Het Vlaams Belang. En dat is maar best ook.
Slechts die éne goede raad:
Bezorg aan elke mandataris van Uw lamzakkig geboren Vlaamse geestesgenoten van jullie één exemplaar per man of vrouw. Wacht een paar dagen, en open dan ledenlijsten zoals de duivenmelker zijn prijsbeesten lokt. Rammel met het blikje ‘postjes’ en ze zullen ‘beten’ lijk de winnaars der beste fond-vluchten uit helemaal het verre Barcelona.
Barcelona, Barbara, die Catalanen, snapt U hem? ..


Geen opmerkingen: