vrijdag 18 november 2016

3834.
Vrijdag  18  november 2016
Kerkw. Basiliek St. Petrus en Paulus, H. Odo van Cluny

Weet ge hoe dadde komt dat getrouwde mannen verdikken en vrijgezellen vermageren?  ‘k Ga het ne keer uiteen doen.  Ne vrijgezel gaat in de frigo kijken, vindt niets interessants en gaat naar bed.  Nen getrouwde man gaat naar bed en als hij niets interessants vindt, gaat hij naar de frigo!”
*
3834 - DE LAATSTE LOODJES VAN MOHAMMED², IN CASU DE ZWARTE PROFEET HOUSSEIN BARACK OBAMA
Het Franse satirische blad Charlie Hebdo blikt in zijn meest recente nummer vooruit naar hoe het leven van uittredend president Barack Obama eruit zal zien na de Amerikaanse verkiezingen. Een cartoon toont Obama op de loop voor de kogels van blanke politieagenten.
De cartoon wordt vergezeld van de titel: 'Obama wordt opnieuw een burger zoals alle anderen'. Charlie Hebdo verwijst met de cover naar het politiegeweld in de VS, waarvan zwarte burgers vaak het slachtoffer zijn.
Gevreesd wordt dat het racistisch geweld onder president Donald Trump nog zal toenemen. Sinds zijn verkiezing is het aantal haatmisdrijven toegenomen. Onder meer de Ku Klux Klan toonde zich erg verheugd met de verkiezing van Trump. De president-elect oogstte ook al heel wat kritiek met de benoeming van de extreemrechtse Steve Bannon tot chef-strateeg van zijn kabinet.
*
Ten jare 631 na X was het origineel van de Profeet blank, en hij deed het met behulp van het kromzwaard. De hedendaagse kopij van 2016 is zwart, en hij bedient zich van kogels en syntex-dynamiet. Verder is er geen noemenswaardig verschil. Buiten dat eerste luidkeels in de aanval ging, en de tweede dat meer geniepig doet. Via bvb de buiken van hun vrouwen….


Gewapend met deze kennis, loopt niemand nog gevaar om geestelijk verkeerd te worden gestuurd bij het lezen van zowel Wikipedia (boven) als HLN (onder). Eigenlijk is de enige rationele mogelijkheid te denken: God-zij-dank’ dat in Amerika het gezond verstand de bovenhand heeft gehaald.
*


Obama waarschuwt Europa voor opkomst van 'plat nationalisme'
15/11/16 - 22u20  Bron: BBC News
Naar aanleiding van de verkiezingen in de VS en het brexit-referendum heeft Barack Obama tijdens een toespraak in Griekenland vandaag gewaarschuwd voor de opkomst van 'een platte vorm van nationalisme'. "We moeten oppassen voor een tribalisme dat gestoeld is op 'wij' en 'hen'," aldus de Amerikaanse president.
     "In tijden van zware stress gaan mensen op zoek naar iets en dan kunnen ze kiezen voor verandering zelfs als ze niet helemaal zeker weten wat die verandering zal brengen."  
Obama zei dat de VS zich pijnlijk bewust zijn van het gevaar van verdeeldheid "langs lijnen van ras, religie of etniciteit". Hij weet de overwinning van Donald Trump aan "de poging van het Amerikaanse volk om ons wakker te schudden".
De president van de VS hield een persconferentie na zijn ontmoeting met de Griekse premier Alexis Tsipras in Athene als onderdeel van een tournee waarbij hij ook Duitsland en Peru zal aandoen.
Verrassing
Obama erkende verrast te zijn door de overwinning van Trump en weet de verkiezingsuitslag deels ook aan "het natuurlijke verlangen naar verandering als je een ambtsdrager hebt die er al acht jaar zit". "In tijden van zware stress gaan mensen op zoek naar iets en dan kunnen ze kiezen voor verandering zelfs als ze niet helemaal zeker weten wat die verandering zal brengen," lichtte hij toe.
"De les die ik eruit trek is dat we zaken als ongelijkheid, economische ontwrichting, de angst van de mensen dat hun kinderen het niet zo goed zullen hebben als zijzelf, moeten aanpakken," zei de president.

Hevig verzet tegen Trumps nieuwe hoofdstrateeg: "Een blanke nationalist"
    Obama op de loop voor racistische agenten op cover Charlie Hebdo
Onstabiele mix
De stem van het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten en de verkiezingen in de VS tonen volgens hem aan dat mensen algemeen genomen nu "minder zeker zijn van hun nationale identiteit en plaats in de wereld" en dat heeft geleid tot populistische bewegingen aan zowel linkse als rechtse zijde.
De vrees voor globalisering en elites, verstrengeld met bezorgdheden aangaande religieuze, etnische of culturele identiteit leidt volgens Obama tot een "onstabiele mix". "Nu moeten we de mensen die bang, boos of bezorgd zijn blij maken en dat wordt een behoorlijk zware beproeving", me
rkte hij op.
Bondgenootschappen
De president beklemtoonde dat zijn visie - "de toekomst zal beslist worden door wat we gemeen hebben, in plaats van door wat ons tot conflict drijft" - de juiste is.

Tijdens zijn trip door Europa wil Obama de Europese leiders geruststellen over het toekomstige engagement van de VS naar hun internationale bondgenoten toe.
*
Het voornaamste aan deze woorden van Obama is, dat hij door te wijzen op andere negatieve bijklanken, het Slecht-Slinx weer opzettelijk de zaken precies andersom voorstelt. De Burger koos (in Amerika) en kiest straks (in Europa) niet zo maar voor ‘verandering’, hij wil gewoon af van het lopend gevaarlijk avontuur en terug naar de rustige zekerheid van een veilig bestaan.
Dat het woord ‘Religie’ door deze Nieuwe Mohammed opnieuw opzettelijk gebruikt wordt voor een rauwe barbaarse veroverings-oorlog, is gewoon eigen aan de man.
En  dat er al vele decennia de facto een oorlog tegen ons bezig is, geeft de Coburger Overheid ongewild toe, door de slachtoffers van 22 maart 2016 te willen vergoeden als oorlogs-slachtoffers.
En wat betreft dat Parijse vuil blad (letterlijke vertaling voor een vuile tong): waarom wordt die niet aangeklaagd zoals Geert Wilders voor haatzaaierij en oproer-oproep? Net zoals de zwarte demagoog Van Bellingen die tegen Homans sneert dat ‘ 50 jaar geleden hij als ’n aap in een kooi zou zijn opgesloten’.
Ja, inderdaad, in de beschavingsevolutie van de gekleurde evenmens moet er méér, méér, méér bloed vloeien.
Waar hebben we dat nog gehoord? Of moet deze theorie voordien eerst tot ‘religie’ worden uitgeroepen, voor de Zwarte medemens mag spreken?
Kijk, Grote Wereldleider, liefde voor land en volk, wat U ‘populistisch ruw nationalisme’ noemt, stopt aan de eigen grenzen zoals die historisch spontaan werden gevormd. Als een groot land zich gewapenderhand gaat bemoeien met zijn naaste (of verre) gebuur, dan is dat geen uiting van nationalisme, maar van hoogmoed en van wreedaardig co-kolonialisme.
Zoiets lijk U en de Navo gedaan hebben met ‘Die Joekrien’ (= Oekraïne) om de nationalistische gevoelens van dat Volk te kapen om die te kunnen inzetten in jullie verder oorlogstoken tegen een ingebeelde vijand.
De dag dat jullie van het toneel verdwijnen, zullen overal in Europa vol vreugde de kerkklokken luiden. Als teken dat er goede dagen in het verschiet zijn. En dat alle barbaarse wreedheden  genre Het Ware Geloof in ’t vervolg bij Wet zullen verboden zijn.Geen opmerkingen: