dinsdag 22 november 2016

3846




DINSDAG 22 NOVEMBER  2016
FEEST VAN CHRISTUS KONING’
H. CECILIA, H. FILEMON, Z. SALVATORE LILLI
*
Overal komen de fanfares, de koorleden en de kamer-muzikanten tezamen om achteraf ene te kunnen pakken op Cecilia’s gezondheid, om al de valse en de andere noten doorspoelend.  Zo zit er nen blinde en nen doven muzikant op de bühne van het Concertgebouw in Brugge.  Na een tijdje vraagt de blinde muzikant aan den dove: ‘Is ’t publiek daar al?’.  Waarop de doven: ‘Hebben we schone gespeeld?...’.  Ja muziek… Cecilia zal ’t geweten hebben.
*
*
3846 - IN DUITSLAND DUREN DE MOOISTE LIEDJES HET LANGST 
Die Loreley
*
U bent toch ongevoelig voor de lokroep van Merkel, de hedendaagse Loreley, die ons allemaal probeert te doen te pletter lopen op de rotsen? U beluisterde via de link onder de afbeelding toch ‘Die Loreley’, dat onvergetelijk op muziek gezette gedicht van Heinrich Heine?  Vooral het einde is fascinerend, als de schepen een na een  tegen de rotsen te pletter slaan.

‘Und das hat mit Ihrem Singen, die Lorelei getaan’….

En neen, de naam van deze Sirene heeft U niet vernomen, het kan dus evengoed Angela geweest zijn. Tijd dus om he werk van die grote door de Nazi’s verguisde dichter opnieuw te verbieden. Heinrich Heine namelijk was een… Jood.


Eerst meende ik ‘Die Wacht am Rhein’ op  te zetten, maar  liedjes aan die sedert Merkel  gewapenderhand  willen beletten om de Rhein over te steken Duitsland binnen, is er geen nood. Integendeel. Merkel is inderdaad nog altijd geen Hitler. Zij wil ook niet als Varius, de Romeinse veldheer in dienst van Keizer Augustus  haar Legioenen kwijtspelen in  de Germaanse bossen, lijk gebeurde na de slag bij het Teutoburgerwald ten tijde van de geboorte van Jezus Christus. Die Varius dwaalt daar misschien nog altijd ergens rond, al zuchtend: ‘Germanus, geef mij mijn Legioenen terug’. Maar overal loopt hij Turken tegen het lijf, en spreken de mensen in Arabiers.

Kanselier Merkel weet van geen Romeinse Legioenen, want gespecialiseerd in Bruine of Zwarte Triljoenen van over de hele wereld, die ze persoonlijk welkom heet.  En klaar staat met het contract van eeuwigdurende vertroeteling.
En stil bouwden in koor de Germaanse bossen rondom, wacht maar tot de koord in ‘d hoogte gaat…
*
Het is doorheen de Geschiedenis altijd  wat geweest met die Duitse ‘Kanzlers’. Niks dan last mee gehad. De hoeveelste Staatsvorm beleven die Germanen nu eigenlijk? Eerst was er Het Heilig Roomse Rijk (sic), dan het Keizerrijk tot na de nederlaag van ’14-’18, waarna ‘Das Dritte Reich’ kwam, waar A.H. altijd zo de mond van vol had. Toen werden de Duitsers op slag allemaal ‘Übermenschen’!
Bismarck, de IJzeren Kanselier die de Duitse deelstaten voor het eerst onder één en dezelfde Kroon bracht, werd in 1890 door de Duitse Keizer Willem II, aan de kant geschoven. Willem II, de zoon van zijn vader die ook ’n Willem was, was een Saxen-Coburger van de rijkere soort, en die soort duldt geen concurrentie  naast zich: ze willen altijd en overal alleen de baas spelen, zelfs al zijn ze zo arm als een luis. Een karaktertrek die we duidelijk herkennen bij diens neef, de Koning Soldaat van den IJzer, Albert I van Coburgia. Dezelfde die later dood van de rotsen viel in Marche-les-Dames. De ‘Dames’ werden zelfs zijn dood.
De Frans-Duitse Oorlog van 1871 is ook zo’n verhaal. Maar die verzinkt in het niet in vergelijking met de twee daar op volgende oorlogen waarvan WO II voorlopig e laatste was. Deze ‘kleine oorlog’, omwille van de Elzas en Lotharingen, ondertussen Frans grondgebied geworden.  Frankrijk, alhoewel pretentieus als altijd, verloor en de Duitsers bezetten Parijs. Tableau vivant.
Tijdens het beleg riep Bismarck op 18 januari 1871 in de Spiegelzaal van het paleis van Versailles het Duitse Keizerrijk uit.
Net als in juli 1940 defileerden de Duitse Legers op de Parijs Champs Elysées….
*
Nu leest U toch verder terwijl Uw computer zachtjes vol heimwee zingt van ‘O Champs Elysées’. Mooi, echt waar. Maar opgepast: Het einde van de video is ‘Hitler en de Eifeltoren’ en is door de censuur op Wikipedia vergeten….
*
Na de val van het Keizerrijk van Willem II was er in Duitsland grote chaos, mede in navolging van de geweldige Rode Communistische  Opstanden in Rusland. We schrijven dan de Weimar-Republiek, een soort interim-regering met als Kanselier de zeer conservatieve Hindenburg (1925-1934).
Maar dan doet de Führer van de machtig geworden Slinxe Nationaalsocialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP), een zekere Adolf Hitler zijn optreden. Hij wordt er door rijk en arm aanbeden, en het Slinxe Gedachtengoed, een soort van Tweederangs Communisme, verovert de hele wereld. Vooral ook in Coburgia.
Deze nochtans democratisch gekozen anti-held blijft aan zet van 1934, tolt en met de totale vernietiging van Duitsland op 8 Mei 1945. Slechts 12 jaar. Maar ze zijn voldoende om de barbaarsheid van het systeem te bewijzen.
En nu zal Amerika voortaan de dans leiden….
En hier gaat het gordijn open voor het na-oorlogse verhaal,  tot en met de hereniging der Beide Duitslanden na de Val van de Berlijnse Muur in 1989. De DDR heeft opgehouden te bestaan, maar heeft vooral die éne politica meegebracht die we nu meemaken als ‘das Mädchen’, dat ’Alles schafft’ zonder dat daarnaar wordt gevraagd. Een ware Ster-danseres op het wereldtoneel op het fluitspel van de gehoornde God Pan, de lange Zwarte Panter uit Hawaï.
Lees verder in onderstaande samenvatting van een duur betaalde beroeps-hoernalist.
*


ONS ALLER LOT IS (bijna) GEWORPEN
Op 6 december kiest de CDU in Essen een nieuw bestuur. Merkel is sinds april 2000 voorzitter van de christendemocratische partij en sinds november 2005 bondskanselier. Wordt ze in 2017 voor de vierde maal verkozen, kan ze CDU-medeoprichter Konrad Adenauer en ook recordhouder Helmut Kohl bijbenen. Adenauer was 14 jaar lang bondskanselier, Kohl 16 jaar.
…/…
De Amerikaanse president Barack Obama noemde Merkel tijdens zijn afscheidsbezoek aan Duitsland onlangs nog 'taai' en verklaarde dat hij op haar zou stemmen, zou hij een Duitser zijn. ‘Ik ben blij dat ze er is, en de Duitsers moeten haar waarderen. Ik waardeer haar in elk geval als partner', klonk het.
Obama's woorden klonken als een laatste wens na de schok van de Amerikaanse verkiezingen. In Amerikaanse media werd Merkel al afgeschilderd als de ‘laatste verdediger van de vrije wereld’.
*
Zes December! Precies op Sinterklaasdag valt het verdict: op die dag ontsnapt de geest van de Zwarte Woestijnprofeet uit de fles Rijn-wijn... En gaat Merkel als kersverse Kanzler als recordhoudster de Geschiedenis in.
Wat God verhindere, want als A.H. alleen maar zijn eigen land vernietigd heeft, is deze slavin van de Zwarte Profeet Mohammed, deze de VERNIETIGSTER van gans het Avondland. Ja, inderdaad, ze maakt het werk van A.H. gewoon verder af. Sie schafft das, goed geweten.
Wat zou U denken van een kleine naamsverandering? I.D.U. in plaats van CDU. Islamitische Democratische Unie ipv Christen Democratische Unie.
Het zou haar van meet-af-aan geen wind-dollars opleveren!!!!!





Geen opmerkingen: