dinsdag 8 november 2016

3805



6/856 * - Op straat 2 uitgesneden oogbollen in Elsene – de Turkse verlies-verlies dreiging – USA Verkiezingsdag -
.
WOENSDAG  9 NOVEMBER  2016
Kerkwijding St.-Jan van Lateranen,
H. Albero, H. Theodoor


’t Was Constantijn de Grote die in 314 een lapke grond aan de paus gaf.  ‘t Was echter een verkavelingske van Plautius Lateranus maar deze is door keizer Nero als voorgerecht voor de leeuwen gesmeten.  In 1929 werd er op 11 februari in het verdrag van Lateranen de Vaticaanse Staat opgericht  Een lapke geschiedenis dus.
Franske ligt rond de noen in zijn bureau een middagdutje te doen als plotseling de telefoon rinkelt. “Wie waagt het nu mij tijdens de middagpauze te storen?” vraagt hij zich af.  “Weet ge wel met wie gij spreekt?” klinkt het aan de andere kant van de lijn.  “Ik ben uw directeur” hoort hij.  Waarop Franske: “Goed, goed ik geloof U.  Maar weet gij wel met wie gij aan de lijn zijt?” – “Neeen-ik” antwoordt de directeur. “Oef, heb ik chance,” besluit Franske en hij legt de hoorn neer.
3805 - IN ELSENE ROLLEN DE MENSEN-OGEN  OM 3 UUR IN DE NACHT ZOMAAR OP STRAAT

De Oude Man Europa genaamd….
*
Via een goede wind belandde onderstaand bericht uit Elsene (Ixelles), net als Hannibal, langs deze kant der Alpen, wild omstoven door sneeuwjacht en snijdende winden.
Een man midden de nacht, op straat, beide ogen uitgesneden. Bloed, man, de 2 oogbollen, mes: alles goed herkenbaar teruggevonden door de hulpdiensten….
Teruggekeerde Syrië-strijders aan het werk geweest? Afgehakte hoofden met geloken oogleden, en deze keer alleen de oogbollen. Wegens God-weet welke redenen. De politie zoekt het uit, de oogholten werden leeg gesneden, ja dat staat vast. En nogmaals neen: niet nodig te anticiperen met de Rue des Bouchers van Johan Verminnen want in Elsene is er tot hiertoe nog geen straat met die naam.
En neen, voor eerlijke vinders heeft het Stadsbestuur voorlopig nog altijd geen beloning uitgedacht. De Islam zou zich wel eens bij voorbaat beledigd kunnen voelen. Bij de Islam mag er nooit geanticipeerd worden. Hoogstens het jaar na de feiten mag er een monument voor de slachtoffers worden opgericht.
Maar weet U, beste mensen, dat dit nog maar het begin is?! De Turkse valbijl komt al stilletjes naar beneden: de koppen rollen. Overal waar de Islam is, rollen de koppen.
De Turkse valbijl, Walter, wat is dat nu weer? Wel, beste mensen, dat is de Russische roulette van Erdogan: een Europees visum voor 80 miljoen Turken en dus ook voor 3 à 4 mio daar gestrande ‘bootvluchtelingen’, of, bij weigering, gooit hij de Balkan-Route weer wagenwijs open, zodat heel Donker Afrika binnen kan. Voor ons, arme Europeanen, altijd een verlies-verlies situatie…
De Islam is een schimmel die alleen in het duister kan overleven en groeien.
In de Westerse wereld bestond 20 jaar geleden het woord ‘Halal’ niet eens. Nu is, zelfs de zuigfles van ook onze baby’s halal, zonder het te weten. Gesloten burgerwoningen schijnen ‘moskee’ te zijn geworden, waar er wordt samengekomen om te ‘bidden’. M’n voeten, Gérard! Toegang voor onbevoegden verboden. Want er wordt om haat gebeden. Tegen de buren. In een taal die niemand verstaat maar die boekdelen spreekt.
De klepel van dit alles?


Die hangt aan de overkant der Grote Plas. Want sedert de ‘Bevrijding’ en de landing in Normandië op 6 Juni 1944 zijn wij van de regen in de drop geraakt. Of moet ik eerder zeggen, van de pest in de cholera. De bevelen komen sedertdien niet meer uit Berlijn, maar uit Washington. Ze worden niet aan de hand van kogels afgedwongen, maar net, zoals de Islam dat doet, van onderen uit. Met fluwelen handschoenen en op kousenvoeten. Geen sprake van zoals A.H. het bedoelde met ‘ausradieren’, maar regelrechte directe koppensnellerij.  Zonder verder uitstel.
Precies vandaag 8 November 2016, kan daar verandering (of versteviging) in komen. Gaan we daarna terug naar Het Nieuws zoals het ooit bestond, dat der gebroken armen en benen, of wordt het  een burgeroorlog naar Syrisch model, gevolgd door Het einde der Tijden als nog andere Wereldmachten zich ermee gaan bemoeien?
Morgen is het gordijn helemaal open. Moge de Hemel ons bijstaan.
*


In de nacht van zaterdag 5/11 op zondag 6/11 werd een 33-jarige ‘een man’ met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie kent voorlopig noch de dader noch het motief. Het was een voorbijrijdende persoon die het slachtoffer omstreeks 3 uur ’s nachts op straat aantrof met zware verwondingen aan het hoofd, bevestigt Ine Van Wymersch van het Brusselse Parket. De man was de ogen uitgestoken. Volgens de krant ‘La Dernière Heure’ lagen de ogen wat verder op straat. De politie tast voorlopig in het duister. ‘Uiteraard is de kans zeer groot dat het hier niet om een ongeluk gaat’, aldus de woordvoerder van het parket. ‘Maar tot gisternamiddag was nog geen dader opgepakt en we weten voorlopig ook nog niet op welke manier de ogen zijn verwijderd. De man is buiten levensgevaar maar moet nog enkele operaties ondergaan voor hij de eerste keer kan verhoord worden.’
De identiteit van het slachtoffer is wel gekend. ‘Het gaat om een man van Afrikaanse origine van 33 jaar die in ons land woont.’
*

Och, het is maar een ‘fait divers’ zoals er in de Europese Hoofdstad dagelijks zovele zijn. Met als uitschieter af en toe een Luchthaven die de lucht ingaat, of een metrostel dat uiteenspat.
Met de Islam onder één en hetzelfde dak houdt het leven inderdaad risico’s in. En nog geen klein beetje.

En precies vandaag wordt daar een andere wending aan gegeven. Voor, ofwel iedereen, allochtonen of autochtonen (om nog maar eens die verboden woorden voor het laatst te gebruiken) ‘back to the roots’ met Trump, of ‘back to hell’ met de Hilarische Wereld Verbeteraars.

O ja, de dader is gevat, maar in ’t belang van het onderzoek wordt daarover niet gecommuniceerd.  Dat het slachtoffer drager is van een Donkere Huid, doet hier niets ter zake. Gods wegen zijn wonderbaar.




Geen opmerkingen: