donderdag 10 november 2016

3810




Donderdag 10 november 2016
 H. Leo de Grote
Hij is Groot omdat hij de ‘grote’ Attila de Hun wist te overtuigen het Italiaanse schiereiland te verlaten en zo Rome gered werd van totale vernieling. Gestorven in 461 wordt hij vereerd als toonbeeld van goed herderschap omdat hij zijn schapen en zijn kudde wist te beschermen tegen de barbaren.

*
3810 - ZWARTE DAGEN IN HET VERSCHIET, MAAR VOOR WIE?  DAT IS DE HAMVRAAG
Die zal nu dus wel naar Rechts moeten vallen….
*
De eerste reactie op de triomf van Trump van twee Ingebeelde Grootheden v/h scherm, de Import Turkse Troela en de corrupte carotten-trekker Karel de Gucht is goddelijk. Effenaf goddelijk.
Lees en huiver mee met de jongens van de Teevee….
*

"Een zwarte dag en een les voor Europa"
*
Hillary Clinton heeft te weinig geluisterd naar de mensen. Dat besluit Groen-voorzitter Meyrem Almaci na de slechte resultaten die Clinton behaalt bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. “Het is voor een hele grote les voor Europa dat er veel te weinig een antwoord is gegeven op de onvrede die er was.” Oud-eurocommissaris Karel De Gucht trekt eenzelfde conclusie en spreekt ronduit van "een zwarte dag voor Europa".
“De kiezer heeft beslist, maar er zijn nu heel veel mensen wakker aan het worden met een heel onwezenlijk gevoel. Er gaat echt wel een schokgolf door de wereld.” Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageert vanochtend onthust op het succes van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
“We wisten dat dit een thriller was, een campagne op het scherpst van de snee, maar dat Amerika zo verdeeld zo zijn, is voor velen toch onverwacht”, stelt Almaci vanochtend verrast vast. Maar helemaal verrast is Almaci ook niet, want tijdens de campagne zag ze dat Clinton te veel is meegegaan in de “moddercampagne die opgezet is door Donald Trump”.
“Clinton heeft veel te weinig hoop en perspectief geboden. Er is veel te lang aan politiek gedaan boven de hoofden van de mensen, waardoor zij zich ook van de politiek hebben afgekeerd. In dit geval hebben ze gekozen die op een groteske figuur heeft gezegd: “Ik zal het voor jullie oplossen”. Dat is wat er fout is gelopen”, stelt Almaci post factum vast.
“Er was nooit een tegenverhaal. Men ging er altijd van uit dat men het wel zou halen.” En dat is volgens Almaci ook een les voor Europa. Aan collega politici geeft ze de raad om “die onvrede en bekommernissen van de mensen ernstig te nemen”. “Neem dat mee in uw verhaal. Stop met je eigen weg te gaan, met een niets ontziend besparingsbeleid. Maak Europa socialer, geef aandacht aan frustraties en laat het terrein niet vrij voor populisten. Dat is voor mij de boodschap van deze campagne. Mensen hebben er schoon genoeg van.”
"Zwarte dag voor Europa"
VRT

Dat Clinton te veel is meegegaan in het verhaal van Trump vindt ook oud-eurocommissaris Karel De Gucht. "Wij, Europeanen, zijn geschandaliseerd door de gore taal van Trump, maar de Amerikanen zijn dat veel minder", zei de liberale politicus op Radio 1. "Eén van de grote fouten van Clinton is dat zij zich te veel op het terrein van Trump is gaan begeven. Daardoor is het een wederzijdse scheldpartij geworden."
De Gucht is van mening dat de verkiezingen vooral over de nationale Amerikaanse politiek gingen, "over migratie, raciale spanningen en het gevoel bij de Amerikanen dat ze erop achteruitgaan". Desondanks zullen de gevolgen niet min zijn voor de internationale politiek, voorspelt De Gucht, en voor Europa in het bijzonder. "Dit is een bijzonder zwarte dag voor Europa. Het ziet er echt niet goed uit, ik ben daarvoor bevreesd", gaf De Gucht vanochtend toe.
"We zullen veel meer worden teruggeworpen op onszelf en ik stel mij daar heel grote vragen bij. Zijn wij daarop voorbereid? Kunnen wij dat aan, op het vlak van veiligheid, economie?"
De Gucht geeft toe dat Europa op dat vlak de laatste jaren geen sterke indruk gemaakt. "Wij zullen onze rug moeten rechten, en onze positie tegenover andere sterke blokken moeten bepalen. We staan voor enorme uitdagingen."
*

Prietpraat kan alleen maar bestreden worden met nog meer prietpraat, want naar raisonable argumenten luistert Slinkx toch niet.
Daarom doe ik er bij deze het zwijgen aan toe. Weliswaar met de vraag: ‘Zoek de Zeven Verschillen’ tussen Erdogan en Troela Almaçy en voor Kareltje... Tsja, Kareltje. Zolang het onderzoek van de BBI niet is beëindigd, loopt die gast inderdaad nog altijd op vrije voeten.
 

Geen opmerkingen: