dinsdag 15 november 2016

3829



.
Dinsdag  15  november 2016
H. Albert de Grote,  H. Leopold en H. Flaviaan
In België  Coburgia vieren ze vandaag het feest van de dynastie.

“Verdwijnt de boer van de akker,
dan worden honden en jager wakker!”
*
3829 - HADDEN WE NU MAAR WILLY CLAES ALS NAVO-BAAS

Wie kneep de katjes in het donker?
Boer Bavo Claes
*
In De 7de Dag hebben de Wereldverbeteraars ineens heel wat minder noten op hun zang. Er wordt zelfs met vrees en hoop geluisterd aar het Vlaams Belang.
Een vooruitgeschoven reactie op het overgewaaide Trumpisme?
Hij zou ze desnoods met de blote vuist zijn tegemoet gevlogen, gedreven op wolken met omzwachtelde uitleg die hij niet eens zelf verstond. Maar ze hanteerde omdat hij de melodie ervan mooi vond om te dirigeren. Niet zozeer om de inhoud, want Rode Manitou’s geven niet zozeer om de inhoud.
Maar Vrouwe Fortuna-Agusta gunde het hem niet. Volle scheeps-ladingen gas aankopen in Algerije, dat kon nog op het nippertje, maar dan was het uit met het bokkenrijden. Een domme helikopter fabrikant lapt hem er in.
We zullen hem en zijn Familie niet gauw vergeten. Ge moogt gerust zijn.
En nu is daar die Schelleberg om vuurtje te stoken. Op een manier die Vriend Xander ons de stuipen het lijf doet krijgen.
Enfin, lees en huiver mee.

Halen we de fatale daatum?
*
NAVO in paniek: Trump haalt mogelijk troepen weg bij Russische grenzen


‘Terugtrekken Amerikaanse troepen uit Europa betekent einde van Westerse alliantie’ - Forceren neocons binnen nu en 2 maanden alsnog oorlog tegen Rusland?
NAVO-chef Jens Stoltenberg is erg bezorgd dat Donald Trump breekt met de agressieve koers die het bondgenootschap de afgelopen jaren tegen Rusland heeft gevolgd.

De massamedia berichtten zoals gebruikelijk weer halfslachtig over de oproep van NAVO-chef Jens Stoltenberg aan Trump om de alliantie met Europa niet op te breken, maar ‘te verenigen onder Amerikaans leiderschap’ (2). Het Duitse Spiegel verduidelijkt dat Stoltenbergs strategen een ‘worst case scenario’ hebben opgesteld, waarin Trump de Amerikaanse troepen opdracht geeft Europa te verlaten, te beginnen bij de grenzen van Rusland. Een woordvoerder van president Putin verklaarde dat zo’n besluit weer tot enige ontspanning in Europa zal leiden.
Niemand heeft het meer over het door WikiLeaks ontkrachte gerucht dat de Russen achter de hack van de Democratische Partij zouden zitten, noch over het mogelijke hacken van de Amerikaanse verkiezingen. Het behoeft echter geen uitleg dat president Putin erg blij met de verkiezing van Donald Trump zal zijn, en net zo blij met het verlies van Hillary Clinton, die de haviken in Washington aangevoerd zou hebben naar een directe militaire confrontatie met Rusland.
Kremlin roept Trump op troepen terug te trekken
Tijdens de campagne liet Hillary geen gelegenheid onbenut om Putin en Rusland zwart te maken. Ze noemde de Russische president zelfs een nieuwe Hitler. Daarentegen gaf Trump meerdere malen aan dat hij het prima met Putin zal kunnen vinden, en met hem om de tafel wil gaan zitten om de spanningen tussen Oost en West te verminderen, en samen een oplossing te zoeken voor de problemen in Oekraïne, Syrië en met ISIS, dat Trump – in tegenstelling tot Hillary - totaal wil vernietigen.
Op de verkiezingsdag vorige week schreven we dat de NAVO bezig is aan een razendsnelle militaire opbouw langs de Russische grenzen, en in totaal 300.000 militairen klaar stoomt om de aanval op Rusland te kunnen openen. Dmitry Peskov, woordvoerder van Putin, riep Trump op om deze troepen weer terug te trekken, omdat ‘dat tot een zekere ontspanning in Europa’ zal leiden. Peskov wees erop dat die ongekende militaire opbouw van de NAVO ‘ons geen veilig gevoel geeft’.
Manneken Pis valt aan
*
Brussel bang voor Amerikaans exit uit de NAVO

De gevestigde orde in Europa, en zeker op het NAVO hoofdkwartier in Brussel, is doodsbang dat Trump inderdaad de Amerikaanse troepen weghaalt uit Oost Europa, of erger nog: de VS terugtrekt uit de NAVO, omdat Trump eerder heeft gezegd dat hij de alliantie ‘overbodig’ vindt. ‘Voor de eerste keer is een Amerikaans exit uit de NAVO een bedreiging geworden,’ schrijven Stoltenbergs strategen. Een Duitse NAVO-officier verklaarde dat dit het einde van de Westerse alliantie zal betekenen.
Trump wil bondgenoten best helpen, maar niet langer gratis
Trumps standpunt is dat Amerika best zijn bondgenoten militair te hulp wil schieten, maar niet als deze daar niets voor willen betalen. Hij is het zat dat de VS naar verhouding veel meer geld aan defensie uitgeeft, en de meeste bondgenoten, vooral in Europa, hun militaire uitgaven juist tot het minimum hebben beperkt, omdat ‘Amerika toch wel betaalt’.

Het establishment in politiek en media vindt Trumps geplande beleid een groot gevaar, maar anderen –waaronder wij - zijn van mening dat de nieuwe president met het weghalen van al die soldaten, tanks en vliegtuigen wel eens de Derde Wereldoorlog kan voorkomen, die onder Hillary Clinton ‘een zekerheidje’ zou zijn geweest.
*
Een duidelijk zeer bezorgde Stoltenberg wees Trump erop dat de bondgenoten de ‘plechtige plicht hebben elkaar absoluut en onvoorwaardelijk te verdedigen.’ Het cynische commentaar op Zero Hedge: ‘Misschien was aan deze plicht de voorwaarde verbonden dat er iemand in de Oval Office zou komen die de belangen van het militair-industriële complex boven die van bijvoorbeeld het Amerikaanse volk zou stellen?’

Uit angst dat president Trump ook na zijn inauguratie niet naar Brussel zal komen, heeft de NAVO een geplande topontmoeting alvast verschoven van begin 2017 naar de zomer.

Uitbreiding Europese kernmacht noodzakelijk?

Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, zag zijn kans schoon door de ontwikkelingen aan te grijpen voor een hernieuwde oproep tot de oprichting van een Europees leger, omdat Washington ‘de veiligheid van de Europeanen op de lange termijn niet zal kunnen waarborgen... we moeten dat zelf gaan doen.’

*
Kunnen Griekse soldaten inderdaad niet wachten om hun levens te geven om Duitse burgers te beschermen – en omgekeerd? Spiegel benadrukt dat Duitsland en de andere NAVO-lidstaten in Europa zich zonder Amerika sowieso nauwelijks kunnen verdedigen. Dat zal mogelijk voer zijn voor oproepen om de kleine Europese kernmacht –enkele honderden Franse en Britse bommen- te versterken, wat in een groot deel van Europa op veel verzet zal stuiten.
Forceren neocons binnen nu en 2 maanden alsnog oorlog met Rusland?

Sceptici denken dat Trumps omstreden standpunten door de ‘neocons’, de ‘schaduwregering’ in Washington, zullen worden aangegrepen om Putin en Rusland onder nog grotere druk te zetten, in ieder geval tot aan de inauguratie op 20 januari, mede omdat het volstrekt onduidelijk is in hoeverre Trump ook na die datum vasthoudt aan een ander militair en NAVO beleid.
Mocht de elite inderdaad bang zijn dat Trump het roer compleet omgooit, dan zouden wij mogelijk bang moeten zijn dat ze binnen nu en ruim 2 maanden alsnog hun geplande grote (kern)oorlog tegen Rusland forceren. De chaos en vernietiging die hieruit volgt kan dan door president Obama worden aangegrepen om Trumps inauguratie te annuleren.
Vergeet niet dat de ontwikkelingen in Washington en Brussel nauwlettend door het Kremlin in de gaten zullen worden gehouden, en indien iets erop wijst dat het bovenstaande gruwelijke scenario wordt gevolgd, Rusland wel eens kan besluiten dat de beste verdediging de aanval is, en preventief een verwoestende klap zal uitdelen.

*
Laten we hopen dat dit slechts bij een complottheorie blijft.
Xander
(1) Zero Hedge
(2) NU

*
De dreiging om straks als verlaten weeskinderen op onszelf aangewezen te zijn klinkt misschien brutaal, maar is reëel. In de veronderstelling dat er nog ergens ’n vijand rondwaart, als het Rusland niet meer is. De islam, Erdogan?
Eerste vraag: hoe zal men elkaars taal verstaan?
Tweede vraag: al onze legers zijn zoveel waard als een batterij tinnen soldaatjes. Moeten we daarmee naar de oorlog? En wiens schild zou dat zijn? Zonde van al dat weggesmeten geld.
Derde vraag: wie voert het commando: Brussel, Berlijn? Parijs?
Vierde vraag: een ‘Europese Eenheidsworst, zoals Juncker dat ziet? Of gaat men alles onder één noemer, één vlag plaatsen?
Alle mogelijkheden staan breed open, net zoals onze buitengrenzen, waar Frontex zelfs nog geen mug kan tegenhouden. En niet te vergeten: voor elk ingrijpen eerst nederig de mening van Amerika vragen AUB….
En zo is de cirkel rond en staan we op ’t einde waar we beginnen  waren…

Geen opmerkingen: