vrijdag 11 november 2016

3814



.
Vrijdag  11 november 2016
H. Maarten van Tours
“Blad aan de bomen met Martijn,
zal ’t een strenge winter zijn.”

3814 – SPROOKJES EINDIGEN MEESTAL MOOI. DIT HIER BEGIN ALVAST NOG MOOIER  
Het droomeiland Sint-Maarten
*
Meestal eindigen dromen bij het wakker worden…. Deze droom echter begint pas eenmaal men zich goed de ogen heeft uitgewreven….
Vriend Xander wordt er euforisch door en hier wordt graag dieper op ingegaan.
Elk zegge het voort….
*
“Voor het geld dat Hillary graag zou willen uitgeven aan vluchtelingen, zouden we iedere binnenstad in Amerika kunnen opknappen.”



*
Trumps 100 dagen plan: Weg met Obamacare en 2 miljoen criminele migranten
$
Xander   10-11-2016 15:21
$
Trump wil geen cent meer uitgeven aan ‘global warming’ klimaathoax – Lobbygroepen moeten vrezen voor hun macht en invloed – Ander militair beleid, vooral gericht op defensie, en niet meer op wereldwijd imperium
Enkele duizenden linkse Amerikanen gingen in diverse steden de straat op om - soms met geweld - te protesteren tegen de verkiezing van Donald Trump (5). Gezien zijn anti-globalistische plannen hebben ze inderdaad alle reden tot zorg. Inzet: Trump heeft al zijn plannen uitgebreid uiteen gezet in zijn boek ‘Great Again!’
Miljoenen Amerikaanse middenklasse gezinnen zagen hun ziektekostenpremies er maandelijks met tientallen, zelfs honderden procenten door stijgen: Obamacare, de faliekant mislukte, extreem kostbare socialistische gezondheidszorg van de scheidende president. Donald Trump wil in zijn eerste 100 dagen als president meteen beginnen met Obamacare te ontmantelen. Daarnaast wil hij 2 miljoen criminele migranten het land uitzetten. De landen die weigeren hun staatsburgers terug te nemen, kunnen op harde sancties rekenen.
*
Voor iedereen die een vrouw als president van Amerika wilde hebben: niet verdrietig zijn. Binnenkort zijn er verkiezingen in Frankrijk.
*
U vraagt zich in al die Trump euforie waarschijnlijk af, waarom dit stukje begint met een foto van Sint Maarten, dat eiland in de zon dat onze Pa jammer genoeg nooit gekend noch zelfs maar heeft bevroed, want gebouwd door Vaders Hand van Harry Bellafonte. Maar in The Al American Story van de laatste dagen is het welkom.
Eigenlijk zocht ik vandaag, 11  November, op Internet het ware verhaal achter het kinderfeest van Sinte Maarten, de Goedheilige Man uit mijn kinderjaren…. Elders is dat Sinterklaas met Zwarte Piet, zijn knecht die aldoor staat te lachen.
Bij ons, in West-Vlaanderen is dat Sinte Maarten samen met Sinte Nicodemus, elk in hun specifieke rol, zodat toen niemand ooit  aan discriminatie heeft gedacht.
Ja, dat waren toen de oorlogsjaren, en er scharrelden in die tijd zeker geen klaproosblaadjes onder de gewelven van de Ieperse Menenpoort. Noch schalden er de klaroenen om de doden wakker te roepen. De avonden waren lang en duister, want nergens mocht licht branden. Op straat waren er alleen carbure-luchten van de fietsers. D.w.z. van de weinige gelukkigen die nog fietsbanden hadden kunnen kopen op de zwarte markt.
We sneden dagen voordien bieten tot lantaarns en liepen in de vooravond zingend door de buurt.
Sinte Maartens avond,
De torre gaat mee naar Gent.
En as mi’  moeder koeken bakt,
‘k zitten zo geren omtrent.
Sinte  Maarten kom alhier
Om een bitje te warmen.
Brandt vier, stookt vier,
Sinte Maarten kom alhier…
En, enz.
Als dat nieuwerwetse Haloween met horror-maskers doodskoppen en heksengedoe al dat ‘Christelijke’ ondertussen maar niet heeft vervangen…  Als dat Slinkxe virus der ‘globalisatie’ daar die ‘Verwoeste Gewesten’ maar niet besmet heeft met de vooruitgang, van o.a. gender-problemen en aids-remmers van in de kleuterschool.
Niet dat ik verlang dat de klok wordt teruggedraaid, maar toch sliepen we beter, in ‘het huis mijns vaders, waar de dagen trager waren’ …
Het is goed daar even te kunnen aan terugdenken, op avonden zoals deze, waar na een droge warme herfstdag, het stilaan donker wordt. Zo ver in dat vreemd land waar de citroenen groeien en in ’t donker loof de goudoranjen gloeien…



Geen opmerkingen: