zondag 20 november 2016

3842.
MAANDAG  21  NOVEMBER 2016
H. AMELBERGA v. SISTEREN
De arts zegt de echtgenoot: ‘Uw vrouw lijdt aan een stofwisselingsziekte!’ – ‘Nu snap ik het’, roept de man, ‘daarom wil zij elke week nieuwe kleren hebben’!
*
3842 - DES WINTERS ALS HET REGENT DAN KOMT HET NIEUWS AL HUPPELLEND DOOR DE DIEPE PAADJES NAAR MIJ TOE

Der Spiegel’ is ongerust….
*
Hier aan “d’overkant der Alpen” is het triestig dat het regent in de herfst daarbuiten. Mistig, koud en nat, en Mgr Jefke DeKesel, een brave volksjongen uit Adegem (Oost-Vlaanderen), op dit ogenblik hier wat verder op in Rome, in de machtige Sint-Pieters tot Kardinaal gewijd, zal een goede paraplu nodig hebben om daarna weer buiten te komen. Wat een eer om tussen al dat kardinaals-rood rond die brave borst (met nog 16 andere nieuw-gewijde Kardinalen) van over heel de wijde wereld, de 6de van liefst 11 kinderen, in het zonnetje te worden gezet in de Eeuwige Stad.
Maar of hij de twijfelachtige eer zal weerstaan om net als zijn voorgangers, opgenomen te worden tot dezelfde belgicistische rang als wijlen Van Roey, Suenens e.a., zullen we moeten afwachten. Zitten en zwijgen past een Vlaming ‘t best. Want een Donald Trump in kerkelijke gewaden, da’s nog niet voor morgen. Spijtig. Zeer spijtig.
Wat wel van deze morgen was, was het werkstukje bij Golfbrekers.
Helemaal in de stemming van het blijde nieuws op de diepe paadjes naar mijn digitale brievenbus. Geniet gerust mee, het kost niets.
Du schwartzer Zigeuner….
*
En dan naar het echte goede nieuws van deze dag. Leest U maar zelf.  
*


*
Trump wil “New York Times” en “Spiegel-Online” verbieden
*
De nieuwe Amerikaanse president wil met een brute stap optreden tegen de leugen-pers optreden. Media die leugens en onwaarheden verbreiden, moeten verboden worden. Dit betreft ook de Engelstalige afdeling van “Spiegel-Online”
Donald Trump wil het pers-bos uitdunnen, meldt het persagentschap dpo. Achtergrond is de voortdurende verbreiding van onwaarheden en leugens met betrekking tot zijn persoon. Concrete aanleiding was een artikel in de “New York Times”. Het blad berichtte van chaos en tumult in Trump´s transition-team. De “Spiegel” spreekt zelfs van “stalinistische zuiveringen”.

“Daar is niets van waar”, twitterde Trump verontwaardigd en beloofde in een hervormde “Freedom of the Press Act” op te treden tegen de leugen-pers. Dientengevolge zullen media hun licentie kwijtraken wanneer ze voortdurend betrapt worden op liegen. “Persvrijheid betekent niet om zelf bedachte leugens in de wereld te brengen”, aldus een adviseur van Trump.

Als eerste slachtoffer wordt de “New York Times” genoemd, maar ook de Engelstalige afdeling van “Spiegel-Online”. De verkoop van “Spiegel” dient volledig verboden te worden in de VS.
De maatregel zou dienen om de bevolking te beschermen tegen desinformatie en leugens, zei men in Trump-team. Wie ertoe zou oproepen dat op sociale media zogenaamd “Fake News” verboden zou moeten worden, zou bij de officiële pers moeten beginnen, omdat deze media de grootste leugens zouden verbreiden en de mensen emotioneel zouden ophitsen.
Het verbod van de “New York Times” en de “Spiegel” zou slechts het begin zijn, was uit Trump-kringen te horen. Men zou de pers heel nauwkeurig observeren. In het vervolg zou gelden: “Wie liegt, doet niet meer mee.”
Bron:
www.mmnews.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)

*
D’er roert entwa. Ook gehoord? Op de BRT om 13 uur een interview met TVG waar er openlijk over het ‘cordon sanitaire’ werd gesproken. Echt waar. De verwonderde ontkenning droop van het scherm.  Vooral niet proberen de Zwarte Piet naar de BRT door te spelen! De TEEVEE klaagt het aan. Met veel bellen en toeters. Want die DeWinter, die hemelt de nea-nazi’s op in Griekenland. Niemand weet de juiste context, niet van deze reis, niet van de plaatselijke verzetsbeweging ‘Ouden Dageraad’. Maar vermits die tegen de Slinx Regering is, kan het niet anders over dat zijn dus nep-nazi’s.
Alles wat ge zegt over mij, da zijde zelf’:  is een kinderachtig kwajongens-gezegde die ik al ken van uit de kleuterschool bij Zr. Angelikske die dan telkens ’n paar klakskes gaf met de tong, om haar afkeuring over op ons te brengen…
*
Uit Amerika kwam er nog maar eens  hartverscheurend nieuws.
Zeg nu niet dat de schrik hen bekruipt, nu de Leugenpers in de USA een maatpak wordt aangemeten. Nota bene nog maanden voor die man is ingezworen en dat Obama – bijna in doodsangst - nog stevig de touwtjes klemt.
Kijk, hoop doet leven, en leven doet hopen.


Geen opmerkingen: