vrijdag 4 november 2016

3793


-
.
VRIJDAG 4 NOVEMBER 2016
H. Carolus Borromeo,
H. Emmeri,
Z. Adolf Kolping

Achiel moest op een dag dringend op den bureau van zijnen baas komen. “Achiel” kefte deze, “ge hebt uw haar laten snijden tijdens de werkuren.” -  “Dat is juste” bekende Achiel, “is dat verboden misschien?” – “Dat is ten strengste verboden”, kefte den baas verder, “lees maar ne keer het arbeidsregelment, dat staat daar letterlijk in.” – “Jamaar, patron,” pruttelde Achiel tegen, “mijn haar groeit toch ook tijdens de werkuren? En daarbij ik heb alleen dat haar laten snijden dat tijdens de werkuren is gegroeid, de rest heb ik laten staan. Akkoord?!”
*
3793 - HEB IK OP DEZE BLOG OOIT BEWEERD DAT ALLE AMERIKAANSE STAATSBURGERS COWBOYS ZIJN?
’n Varken als koe verkleed:
Illustratie voor ‘Hoe een koe een haas vangt’….
*
Als U dat van mij denkt, dat ik van alle Amerikanen varkens wil maken, dan moet U zich wel degelijk zwaar vergissen.
Het is alleen waar, dat ik ze niet in mijn hart draag, omdat ze begot onze Voorouderlijke Beschaving (die ze op de koop toe ook ooit van ons hebben doorgeschoven gekregen) naar de bliksem helpen. Top of the bill is de Nobel preis Letterkunde 2016 – nieuwe moderne schrijfweize) - voor de liedsjeskweler Bob Die Lan, die..die..die  nog niet eens de dezelfde klanktoon kan aanhouden. Protestsongs, ja, maar zelf iets wezenlijksverwezenlijken buiten veel poen scheppen? Ho maar!
Enfin en contre-enfin: als we blijven de verkeerde slappe vodden kiezen, zal er nooit iets veranderen. Tot een of andere Erdogan, als een nieuwe A.H. het initiatief neemt (steelt) om zichzelf tot God te kronen.
Ja Ja, de Mohammed actuele versie is dan wel nabij…
*


‘Onderzoek Hillary heropend na stapel ontslagbrieven woedende FBI agenten’
*
Huma Abedin, Anthony Weiner en Hillary Clinton.
*
Enkele dagen geleden bespraken we de mogelijke redenen waarom FBI directeur James Comey plotseling terugkwam op zijn overduidelijk politiek gemotiveerde besluit om het onderzoek naar Hillary Clintons emailschandaal te stoppen. Eén van de scenario’s was dat hij in zijn organisatie op massale weerstand stuitte toen hij de mening van het 100 agenten tellende team, dat unaniem vond dat Hillary moest worden vervolgd en dat haar security clearance moest worden ingetrokken, naast zich neer legde. Inmiddels blijkt dat Comey een grote stapel ontslagbrieven van woedende medewerkers op zijn bureau heeft gekregen, en dat sommige van zijn beste vrienden hem zelfs niet meer groeten. De sfeer in de FBI was dermate verziekt, dat Comey het onderzoek naar Hillary alsnog heropende – met mogelijk grote gevolgen.
De Democratische Partij, die eerder Comey bewierookte vanwege het openlijk in de doofpot stoppen van het emailschandaal, verketteren hem nu, en beschuldigen hem dat hij de verkiezingen probeert te beïnvloeden. Klaarblijkelijk is ‘beïnvloeding’ in de ogen van de Democraten alleen toegestaan als het in Hillary Clintons voordeel werkt, zoals zijn eerdere besluit het onderzoek juist stop te zetten. Hillary’s running mate Tim Kaine sprak vorige week nog vol lof over Comey, die hij een ‘geweldige publieke ambtenaar’ noemde met ‘de hoogst mogelijke integriteit’.
De Daily Mail haalt een bron dicht bij Comey aan, die zegt dat de FBI directeur ‘de oplopende druk van muitende FBI agenten niet langer kon weerstaan.’ Onder die muitende agenten zouden zich ook enkele van zijn naaste topmedewerkers bevinden.
Depressief door groeiende stapel ontslagbrieven
‘Sinds Jim in juli aankondigde dat hij geen aanklacht tegen Hillary aanbeval, is de atmosfeer in de FBI verziekt,’ aldus de bron, een goede vriend van Comey die hem al bijna 20 jaar kent, wiens gezin samen met dat van Comey uitstapjes organiseert, en die wekelijks met hem naar de Katholieke mis gaat. “Sommige mensen, inclusief afdelingshoofden, praatten niet meer tegen Jim, en negeerden zelfs zijn groeten in de gang. Ze voelden dat hij hen verraadden had en dat hij het bureau te schande had gemaakt door Hillary er met een standje vanaf te laten komen.’
Comey zou al maanden met het probleem in zijn maag zitten, en hier uitgebreid over gesproken hebben met zijn vrouw. Tegen haar zou hij hebben verteld depressief te zijn geworden door de groeiende stapel ontslagbrieven van gefrustreerde agenten op zijn bureau. Die brieven wezen hem erop dat het moreel in de FBI nog nooit zo laag is geweest.
‘De mensen die hij het meest vertrouwt zijn het kwaadst op hem,’ vervolgde de vriend. ‘Ook zijn vrouw Pat. Zij bleef er op aandringen dat hij moest toegeven dat hij fout zat toen hij weigerde om de voormalige minister van BuZa (Clinton) te vervolgen.’ (1)
Withete Obama loog eveneens
Behalve Hillary en de hele Democratische Partij zouden ook president Obama en minister van Justitie Loretta Lynch witheet op hem zijn, zo vertelde Comey aan zijn vriend. Uit de laatste serie WikiLeaks gehackte emails blijkt dan ook dat zowel Obama als Lynch wel degelijk op de hoogte waren van het feit dat Hillary willens en wetens tegen alle regels in staatsgeheime informatie op haar privéserver had staan, waaronder als ‘top secret’ bestempelde satellietfoto’s van Noord Koreaanse kerninstallaties (5).
Er is zelfs hard bewijs dat Obama hier met Hillary over mailde, wat ook de president zelf tot een leugenaar maakt, aangezien hij altijd heeft beweerd dat hij er tot aan het FBI onderzoek niets over wist. (2)
CIA official: Ieder ander allang achter de tralies
Analisten –waaronder een voormalige CIA official, die schrijft dat iedere andere Amerikaan allang achter de tralies zou zijn beland voor dit soort misdrijven (5)- zijn het erover eens dat Comeys dramatische ommekeer, zó kort voor de verkiezingen, aantoont dat er in de laatste serie WikiLeaks emails zeer belastende informatie tegen Hillary en mogelijk ook Obama moet zijn ontdekt.

Eergisteren schreven we over het parallel lopende onderzoek naar de (650.000! (4)) emails van Anthony Weiner, de (bijna ex) man van Hillary’s topadviseur Huma Abedin. Duizenden emails van Huma –die via automatische synchronisatie op de laptop van haar man terecht kwamen (6)- zouden zowel naar als van Hillary Clintons privéserver zijn gestuurd. Honderden van deze emails bevatten geclassificeerde informatie.
Afleiding van nog veel groter schandaal?
Al in 2012 bespraken we meerdere malen uitgebreid de banden van Abedin en haar familie met islamitische terreurorganisaties zoals de Moslim Broederschap. Het huidige FBI onderzoek concentreert zich echter op Weiners illegale gedrag, zoals het sturen van  seksueel getinte foto’s en berichten naar een 15 jarig meisje.
Volgens Infowars is het mogelijk dat de FBI met dit onderzoek de aandacht probeert af te leiden van de WikiLeaks emails, met daarin informatie die mogelijk een nog veel groter schandaal kan veroorzaken, en Hillary Clinton zou kunnen dwingen om haar kandidatuur in te trekken – of vrijwel meteen te moeten aftreden, indien ze inderdaad via verkiezingsfraude de volgende president is geworden. (3)
Xander
*

*
Het zou wel eens kunnen, dat in de eerstvolgende dagen in de rat-race naar Het Witte Huis, de Waarheid de Leugen definitief voorbijsteekt. Neen, niet in de gemanipuleerde peilingen, maar in realiteit. Het einde dus in Coburgia van de gemanipuleerde berichtgevingen. Met de nodige muiltrekkerij daar bovenop.
Hier op dit Oude Avondland kunnen we alleen maar met een bang hartje toezien. De Mens wikt, maar God beschikt.




Geen opmerkingen: