maandag 14 november 2016

3827



.
Dinsdag  15  november 2016
H. Albert de Grote,  H. Leopold en H. Flaviaan

“Verdwijnt de boer van de akker,
dan worden honden en jagers wakker!”
In Coburgiaë vieren ze vandaag het feest van de dynastie.

*

3827 - HOE VERDER IN HET VERLEDEN HOE HOOGSTAANDER BESCHAVINGEN IN DE MOSLIMLANDEN
*
In De 7de Dag hebben de Wereldverbeteraars ineens heel wat minder noten op hun zang. Er wordt zelfs met vrees en hoop geluisterd aar het Vlaams Belang.
Een vooruitgeschoven reactie op het overgewaaide Trumpisme?
Sommige mensen denken dat de Rede er gekomen is, dank zij de Verlichting, waarbij ze tamelijk minachtend doen over godsdiensten in het algemeen en al zeker over de Leer van Zachtmoedige.
Voor mij niet gelaten. Ons Heer moet van elk zijn  getal hebben.
Mij valt het echter op, voortgaande op de feiten, dat de moslimlanden hun ‘Geloof’ vooral hanteren om zoveel mogelijk uit hun voegen te barsten om met bloedig geweld andere landen te veroveren om daar de rijkdommen in te palmen.
Maar de kruik gaat slechts zolang te water tot er een sterke man op het toneel verschijnt. Wat sedert 8 November van dit jaar een feit is.
Hoe verder we teruggaan van het jaar 630 na X, hoe meer we tekenen vinden dat het in de moslimlanden ooit veel paradijslijker is geweest. In Syrië, bijvoorbeeld, waar moslims nu elkaar al jaren de kop proberen in te slaan, was in het ‘Tweestromen Gebied van Tigris en Eufraat ooit het Aards Paradijs gevestigd, maar de Joodse Bijbel het over heeft. Het ziet er zelfs bijna uit, als Adam en Eva Joden waren, want hoe anders zou de Scheppings-Verhaal in hun Bijbel opduiken?
Kijk, en dan schijft HLN over nieuw ontdekte Koningsgraven van bijna 4.000 jaar vòòr Christus….
En ja zelf het Heilig Land, waar de Zachtmoedige ooit opgroeide, is al vele jaren ook frontlijn voor de islam-olievlek.
Kijk, en zo besluit ik, dat inderdaad de huiskleur van de mens er niet toe doet, maar wel de schedelinhoud.  Waarbij ik, naast aan de islam, ook denk aan onze zelfverklaarde wereldverbeteraars.
*
Archeologen vinden nieuwe mummie in Egypte
Bron: The Guardian © afp.
Spaanse archeologen hebben in een graftombe in de buurt van Luxor in Egypte een mummie "in erg goede staat" aangetroffen. Dat deelt het Egyptische ministerie voor de Oudheid mee.


De resten werden gevonden in een tombe die dateert uit de periode tussen 1075 en 664 vòòr Christus op de westoever van de Nijl, 700 kilometer ten zuiden van Caïro.
De mummie, gewikkeld in linnen en gips, bevond zich in een felgekleurde houten sarcofaag, die begraven was in een tempel die dateert uit het tijdperk van farao Thoetmoses III. De tombe hoorde vermoedelijk toe aan een edelman, Amenrenef, die een dienaar van de koninklijke familie geweest zou zijn, verklaarde het ministerie.
Myriam Seco Alvarez, die het archeologische team leidt, deelde mee dat de mummie versierd was met veel kleurrijke decoraties die doen denken aan religieuze symbolen uit het oude Egypte, zoals de godinnen Isis en Nephtys en de vier zonen van Horus.
Archeologische vondsten tonen aan dat het mummificeren van overledenen in Egypte al dateert van 4500 voor Christus.
Luxor, een stad met ongeveer 50.000 inwoners, is rijk aan tempels en tombes die gebouwd werden door farao's. Het is een van de grootste toeristische trekpleisters in Egypte, maar de regio wordt geteisterd door politieke instabiliteit en extremistisch geweld sinds de revolutie van 2011 de dictatuur van Hosni Moebarak omverwierp.
*
Eigenlijk zou de Wetenschap wat omzichtiger moeten omspringen met de rust van de doden. Het is niet omdat er geen protesterende familieleden meer zijn, die rekenschap zouden kunnen vragen, noch Gelovigen uit de Tijd der Farao’s.
Het is zeker niet de bedoeling geweest van hun tijdgenoten, om eeuwen later als curiosum te worden besnuffeld door een bonte bende nieuwsgierigen. Ramptoeristen a.h….
Het is een oud Vlaams gezegde, dat ‘wie zijn doden niet eert, ook geen respect meer heeft voor de levenden’. En ja, veel respect is er niet meer voor de nakomelingen der Farao’s….


Geen opmerkingen: