donderdag 3 november 2016

37944/554 * - Boekenbeurs 2016
.
DONDERDAG 3 NOVEMBER 2016
H. Hubertus,
H. Martinus de Porres,
H. Silvia
De dag dat de bakkers ter ere van St. Hubertus extra gebruiken om kadetjes en mastellen in den oven te steken en ze te laten zegenen!
Oscar en Jules zitten samen te pintelieren. “Ge moet met diene smoor niet inzitten”, zei Oscar tegen Jules, “ik ga voor rijden, ge moet gewoon maar mijn mistlampe volgen.”  Alles liep perfect tot na enige kilometers ‘Boem patat, rinkel de rinkel’. Jules had met volle geweld in ’t gat van Oscars BMW gereden. “Awel,” piepte Jules terwijl hij bleek als een lijk uit zijn auto stapte, “wuk is da nu?  Waarom hebde gij zo bruusk geremd?  Bezie nu mine n’auto ne keer!” – “Wel ‘k reed ik gewoon binnen in mijn garage” zuchtte Oscar.
3794 - DE ENE BOEKENBEURS IS DE ANDERE NIET


Ondergetekende, Digitalia, pseudoniem voor iemand die als voorzorgsmaatregel uit Italië alleen maar digitale stukjes, ‘columns’ geheten, de wereld instuurt. Baten die niet, ze schaden ook niet. Net als schoenen alleen maar gedragen worden door hen die ze passen.
Op onderhavig stukje wordt een heel magazijn tot de nok gevuld met barstenvolle rekken met boeken, zo maar op straat gegooid. Want waardeloos consumptieartikel voor onthaarde lezers, alhoewel ze (dat papier en karton) handenvol geld kosten. De opsomming hiervan beperkt zich niet tot kookboeken, stripverhalen, science fiction of misdaad-romans, grosso modo tot alles wat op de Antwerpse Beurs voor Ingebonden Papier aan de man gebracht wordt.
Voor ‘Cultuur’ echter moet U in Frankfurt zijn. Maar kijk wel goed uit Uw doppen, want zo is het al eens voorgevallen, dat Vlamingen die zich in Duitsland aan de bronnen van de eigen Avondlandelijke cultuur gingen laven, achteraf in de kerkers van de Politiek-Correcten van toen op hun doodstraf zaten te wachten.
Het volstaat zich te realiseren, dat een zekere Jos Gheysels van het ter zeile gegane AGALEV toen die op zijspoor werd geleid, daar ooit de Grote Baas is geweest. Dat verlopen individu kon zich, als de rode draak uit het verhaal, alleen maar in leven houden door dagelijks een paar Vlaams Blokkers tussen zijn boterham te leggen. Hij speelde ze, goed geboterd, binnen met huid en haar.
De tijden zijn gevoelig veranderd. Zodanig zelf dat nu De Morgen de trommel roert, zo erg is het. Lees hieronder in ’t kort wat de Jos op
in ’t lang en in ’t breed heeft besproken. En als U dan toch naar daar switcht blader eens goed rond. U beleeft er meer plezier aan dan aan een bezoek aan de Antwerpse Boerenbeurs….
Joël De Ceulaer, journalist bij De Morgen. "De pijnlijke waarheid is dat de Boekenbeurs sinds jaar en dag aan censuur doet. Probeer er maar eens een boek te vinden van Vlaams Belanger Gerolf Annemans, bijvoorbeeld, of het recent verschenen ‘Volksverhuizing’ van de voormalige Tsjechische president Václav Klaus, schreef hij.
Vlaams Belang wijst erop dat uitgeverij Egmont wel werd toegelaten op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld. (Belga)
Ook het boekenvat kan maar geven wat het inhoudt. Dus vermindert het aantal bezoekers. Dan wordt er ook meteen minder verkocht en is er minder recette aan de kas. Als er minder recette is, zakt de winst als een plumpudding in elkaar. En als de pudding helemaal plat is, ligt de zaak zelf, net als alle andere zaken waar dit soort Socialisten de plak zwaaien, in diggelen en kunnen de werklozenkassen en dus ook de syndicaten beginnen draaien.

*
En die ‘draaien’ dan zodanig goed, tot het hele land helemaal op zijn rug ligt. Door gebrek aan ping, omdat er teveel pong werd uitgegeven.

Geen opmerkingen: